KRÖNIKAN: Plocka fram viljan igen, Frölunda!

Är det här början till slutet, Frölunda? Ja, om inte nån plockar fram jävlaranammat som slog ut Luleå igen.

Frölundas tränare Roger Rönnberg är rejält bitsk på presskonferensen efter förlusten mot Växjö (2–4) i den tredje semifinalen.
Han gillar inte målet som Lakers gör via en handsstyrning (ger 1–3) , han gillar inte ifrågasättandet av Mathis Olimbs dribblande som siste man (ger 2–4) och han gillar framför allt inte bristen på desperation i sitt eget lag.
Han känns helt enkelt pressad – och det är lätt att förstå.
Den här matchen ger Frölunda bort som en nätt liten påskpresent. Rönnbergs gäng må vara slitet efter 104 minuters hockey i förra maratonmatchen, men när 12 044 förväntar sig en fest kan i alla fall spelarna försöka.
Ta strid, offra sig, dansa med.
Jag vill se spelare i skottlinjen, ett par tänder som ryker, tacklingar som tar andan ur motståndet. Jag vill se betydligt mer kamp än vad Frölunda och Växjö ger oss.
Visst, det är riktigt anfallsglad hockey – men det är också som en grundserielunksmatch för tredje gången i rad, med knappt ett enda gruff eller grymtande.
Hallå, det är SM-slutspel!
Det är nu ni ska ta er till final mot Skellefteå.

 

DET FINNS EN sekvens som säger allt: Tre spelare i Frölunda åker och byter – och Mathis Olimb dribblar på offensiva blå. Tappar förstås pucken – och Lakers kontrar in matchavgörande 2–4.
Bänka norrmannen? Aldrig. Det går inte att hänga en gubbe som levererat fantastiska pass under ett par säsonger – enbart för ett misstag.
Sedan kan Olimb gott kosta på sig att skjuta lite mer i sina sista matcher med en indian på bröstet …
HUR MYCKET BETYDER förresten ett mål? Fråga Andreas Johnson. För ett par veckor sedan var hans säsong över, ledbandet i knät söndertacklat av Luleås lagkapten Chris Abbott.
Efter tunga benböj, svettigt cyklande, frustande varv efter varv på isen och pirrande elchocker är han plötsligt tillbaka – och glädjen när han pangar in ett mål bakom Christopher Nihlstorp hörs ända upp på läktaren till 12 044 jublande fans.
Ta med den tändningen på påskafton, Johnson.

 

FÖRRESTEN: NÄR IFK GÖTEBORG har tappat sin största sponsor står företagen i kö för att stötta Frölunda.
Byggföretaget Serneke är ny huvudsponsor – och ”köper” alltså fem ungdomsspelare i tre säsonger framåt. Det gör att de utvalda juniorerna kan satsa extra på hockey – och först ut är, som jag tidigare berättat, Fredrik Bergvik, John Nyberg, Jacob Larsson, Anton Karlsson och Christoffer Ehn.
Det är bra föreningskänsla att satsa på egen utveckling – och inte färdiga värvningar för dyra pengar.
Helt enligt Frölundas nya modell, alltså.

 

TILL SIST: Värp lite jävlaranamma på påskafton. Att vända 1–3 en gång till går säkert – men mot Växjö ska det inte behövas …

4 kommentarer om “KRÖNIKAN: Plocka fram viljan igen, Frölunda!

  1. Olimb har sänkt sin nivå inget snack om den saken. Det har varit drällande med pucken ett antal matcher. Det är dyra misstag,det kan inte Rönnberg försvara. Men.. Frölunda sänker sig, oerhört många misstag från hela laget. Synd att man inte bjuder upp till kamp inför 12044. Förresten vilka rår på Skellefteå?? Vi har långt kvar till deras nivå. Där är det fullt ös från första nedsläpp. Vi får vänta ytterligare någon säsong till att det ska bli mer stabilt i Frölunda. Men tycker att vi har presterat en ok godkänd säsong. PS Semifinalen är ännu inte avgjord!! Hur som helst mitt hjärta klappar iaf för mitt älskade Frölunda.

  2. ”Bänka norrmannen? Aldrig. Det går inte att hänga en gubbe som levererat fantastiska pass under ett par säsonger – enbart för ett misstag.”

    Skämtar du? E-T-T misstag? I det bytet gjorde Olimb alla fel i boken (hans defensiva arbeta i kontringen var ju juniorvarning på). Alla som följde matchen noterade hur Olimb drällde med puck stup i kvarten – med undantag för när Frölunda skulle försöka jaga i slutet, då han drällde hela tiden.
    Olimb har bara blivit sämre sedan första matchen mot Luleå. Ikväll var han så dålig att han inte borde fått spela, och det enda motivet att låta honom spela vore, att Frölunda måste få igång honom, och det må vara hänt att hans självförtroende och form inte blir bättre av att förpassas till läktaren. Men högre nivå höll han inte. Det är ett problem. Att Rönnberg inser detta, och att han inte kan lösa saken genom att såga honom i media, är ju uppenbart. Rönnberg har nog rätt i att ska Frölunda gå längre behöver man Olimb på isen – men ska Frölunda gå längre med Olimb på isen, behöver norrman sluta vara under isen.

  3. Wildcard? Inga Wild card! Det är målen som ska räknas i hockey. Inte antalet supportrar. Leksand förtjänar att spela SHL när de spelar sig dit. Inte en sekund innan.

Kommenteringen är stängd.