RÖNNBERG: ”Sprutor vår största utgift just nu”


Är det i kväll Frölundas säsong tar slut – eller klarar Roger Rönnbergs gäng återigen att lura den för tidiga säsongsdöden? 

Gissa svaret. 

 ”Jag förtjusas över mitt lags förmåga att vara bäst när det gäller – och komma ut med det attackpsyke som vi visat när vi är trängda mot repen. Det finns en jäkla karaktär i det här laget. Det finns lag som blir oroligt i sådana här situationer, det finns lag som väljer att vara så starkt, så koncentrerat och så skärpt som vi har varit”, säger coach Rönnberg. 

Ryan Lasch spelar inte, då hans muskel fortfarande behöver tid för att läka ihop. 

 ”Om smärtan gått att spruta bort på Lasch så hade han spelat. Vi har ett ganska gediget konto på sprutor den här delen av året. Det är nog största utgiften vi har just nu.”

Backen Elias Fälth, petad senast, följer med som extraspelare. I övrigt är det samma Frölunda som slog Växjö senast. 

Ja, förutom huvudskadade Max Görtz förstås. 

11 kommentarer om “RÖNNBERG: ”Sprutor vår största utgift just nu”

 1. Hoppas verkligen att Växjö tar det ikväll även fast jag då skulle få se en extra match här i Göteborg. Var väldigt segerviss innan förra mötet. Men sätter man inte de öppna målen, ja, vet man ju inte om omförmågan sitter kvar tills ikväll…

  Och blir det en 7 avgörande så blir det ju som en lottning. Samtidigt skulle Frölunda vända 3-1 mot Växjö så skulle de verkligen förtjäna finalplatsen oavsätt hur Frölundas spel har sätt ut. Lägger man sedan till 3-1 vändningen mot Luleå undrar jag om inte SAIK gör bäst i att vinna med 4-0 i matcher mot 3-1 specialisterna… Men vägen dit är lång och hoppas på en trevlig match ikväll där bästa laget vinner.

 2. Hej ! Challe Berglund och jag tycker att det är underligt att en regelrätt tackling som gör att Max Görtz slår bakhuvudet i isen och får en lindrig hjärnskakning kanske avgör hela matchserien. Bäste backen i hemmalaget sitter på läktaren och i GP har det felaktiga domslutet inte ens kommenterats. Varför inte ?

  1. Eh? Du har läst dåligt i så fall. Smällen tar i huvudet, hur korrekt tacklingen än är. Och gör den det så säger regelboken matchstraff. Det är den det spelas hockey efter. En matchs avstängning är korrekt.

 3. Har det inte gått för långt när man använder sprutor och
  injicerar ”botemedel” i kanske söndriga kroppar. Har de tänkt på följderna, de blir gamla en gång också.

  1. Ja, det har man!

   Men plockar gemene hockeyspelare in 100 000 i månaden, plus lite till under slutspel, så kan man nog tänka sig att spela sprutad. Om du har lite koll på hockey så brukar det stå en miljard gånger per säsong att spelarna inte spelar sprutade under seriespelet, bara under slutspelet. Eftersom det är så mycket på spel och rör sig om en relativt kort tid. Dessutom kommer inte spelarna ut på isen om inte läkarna godkänner.

Kommenteringen är stängd.