DAGS ATT BÖRJA JOBBA 100 PROCENT, FRÖLUNDA

Vi kan inte kräva guldlir av Frölunda i september. Men arbetsinsatsen? Den ska alltid vara 100 procent.
Vi tar det från början. Det är förstås inte nu när det börjar skymma som Frölunda ska vara som allra bäst. Det är när scillan och vårlöken färgar allén genom stan blå och gul som hockeyn ska vara som mest färgglad och sprakande.
Det är minst 153 ordinarie perioder dit.
Det tre första är avbockade – och det ser i ärlighetens namn inte alltför imponerande ut.
”Är det nånting som jag lärt mig under åren som hockeytränare är det att respektera en nykomling i premiär”, säger huvudcoach Roger Rönnberg.
Fast det gör förstås inte ont om vissa saker funkar på en gång i en seriestart. Ödmjukhet är ett ledord. Hårt jobb två andra.
”Spelar vi bra hockey och får igång vårt spel – ja, då ska alla lag i den här ligan tycka att vi är jobbiga att möta”, säger Rönnberg.
Och visst – det stegrar sig matchen igenom.
Efter en nervös första period blir det betydligt bättre i andra. Frölunda gör allt rätt – allt utom mål, vill säga. Pucken tar i stolpe och dansar på mållinjen ett par gånger. Och när Lukas Bengtsson, Artturi Lehkonen och Nicklas Lasu dessutom sätter fart på sina skenor så tvingas nykomlingen från Ängelholm att plocka utvisning efter utvisning.
Oscar Dansk i gästernas mål är dessutom riktigt inspirerad – och håller faktiskt tätt i drygt 46 minuter. Men i det femte numerära överläget får den svarta gummiklumpen äntligen känsla för nät.
Det blir som ett slags kollektiv glädjesuck.
Men efter en onödig utvisning av Johan Sundström är Rögle plötsligt ikapp på den delvis trasiga jumbotronen i Scandinavium.
Oscar Fantenberg har dock sett på IFK Göteborg i helgen – och vet att alla mål räknas. Även de fula.
Rögles keeper Dansk plockar ett hål i luften och med 46 sekunder kvar av matchen gör han sitt enda misstag.
Det ger Frölunda segern – och Roger Rönnberg är tydlig:
”Spelar vi bara bättre och bättre för varje omgång, så …”
Det finns 51 omgångar kvar att slipa på.
FÖRRESTEN: Älskar att det numera finns en familjeläktare i arenan. Jag minns själv glädjen som liten knodd på min första hockeymatch (Timrå mot Björklöven, 1–10) – och den glädjen är ovärderlig. Det är också för de barnen som kossan med horn och som heter Frölle plockats fram.
Eller förlåt, bisonoxe ska det visst vara. Den maskoten lär i alla fall inte skrämma några kids.
TILL SIST: Det blir betydligt värre i morgon. Luleå, stora starka Luleå – som inleder serien med att knäcka svenska mästaren Växjö. I Coop Arena krävs dessutom inte ödmjukhet som främsta egenskap hos Frölunda.
Där måste tuffheten adderas. Kvickt.

2 kommentarer om “DAGS ATT BÖRJA JOBBA 100 PROCENT, FRÖLUNDA

 1. Rylander, några kommentarer till din krönika idag:

  Indians:
  Du ”hjälpte” till med underskattningen i ditt tips inför matchen … jinx’a inte mer tack.

  Målvaktstavla – ja, skit-skott – ja

  Blåvitt:
  Målvaktstavla -ja, skitskott – nej. Rieks skott var det inget fel på, däremot var Hanssons insats ”inge vidare”, minst sagt.

 2. Lätt att säga att vi räddades av Dansk. Men faktum är att även Rögle räddades av gigantiska tavlor. Jag tänker på Stålbergs agerande vid målet där han helt släpper sin spelare och Sundströms agerande i bytet där han blev utvisad och kvitteringen kom. Horribel passning och sen i överambition rätta till det genom att ta en tripping i anfallszon.
  Stålberg och Sundström var verkligen inte bra.

Kommenteringen är stängd.