Vad är det för mentalitet?

Det är inte snyggt när Luleås fans sjunger Joel Lundqvist ska bäras ut på bår …” en bit in i den första perioden.

Inte snyggt nånstans i mina öron.

Det är just den mentaliteten som skickade Daniel Fernholm i Djurgården till en för tidig pensionering som hockeyinvalid. 

Visst, jag älskar hårt spel – tacklingar och snack hör till. Men det ska inte vara fult.

Och att önska ut nån på bår – det är allt annat än vackert. 

Jag hoppas att jag aldrig får höra en sån ramsa i Scandinavium

32 kommentarer om “Vad är det för mentalitet?

 1. Glöm inte bort vad Luleås klack skanderade när Daniel Fernholm låg utslagen på isen efter Forsbergs fula överfall:

  ”Låt han dö, låt han dö, låt han dö” ekade då i Kööp Arena.

  En sorglig samling små människor är vad de är där uppe.

 2. Detta är typiskt för machokulturs självgoda och gnälliga snöskoter raggare… ”paddle faster i think i hear some banjos”

 3. Med tanke på att Osten står för den moraliska kompassen i den klubben blir det ju så här. Vad hände förresten med avstängningen som Osten trollade bort?
  Dock skönt att se backspelet utan Wikstrand och Gustafsson. Dessa herrar kladdade alldeles för mycket och drog ner tempot. Stor skillnad nu när de inte spelar för oss! Och ingen Olimb som slingrar i hörnen. Mums!

 4. Osmakligt så det skriker om det, framförallt eftersom klubben inte tagit nått typ av ansvar kring Forsberg och hans tackling på Fernholm. Sen har jag svårt att förstå vad tidigare händelser på läktarplats har med gårdagen att göra. Fördöm och gå vidare, hoppas på bättring och ödmjukhet även på läktaren. Detta kommer att dyka upp fler gånger, hoppas klubbarna tar det på allvar. Sen spelar det i mina ögon ingen roll vem som gör det, bara det jobbas på att bli av med från klubbar/supportergrupper

 5. Visst inte ok, det är bara pinsamt men det är inte mycket roligare när jag norrlänning – lulesupporter besöker Scandinavium – där får man höra mycket skit också – det finns överallt, tänk på det innan du försöker skaffa enkla poäng, kompis

  1. Publiken spädde på med domarskandal när en Luleåspelare bakifrån medvetet körde upp klubban i underlivet på en frölundaspelare. Alla som spelat hockey vet att detta är svinaktigt beteende. Bra att Luleås ledare och spelare dömde ut handlingen

  2. Tomas: Trist att höra att du får ta skit i Scandinavium. Inte ok.
   Är det från klacken? Eller rent allmänt.
   För att jag måste säga att jag inte känner igen mig i sådana beskrivningar.
   Tycker att stämningen i Scandinavium är genomgående gemytlig.
   Sen finns alltid ett och annat pucko..

   Mvh

 6. Jag tycker det är osnyggt, men å andra sidan tycker jag buuande, busvislingar, domarskandal osv är minst lika osnyggt och det hörs i alla arenor, spontant tycker jag om man inte heja på sitt lag så behöver man inte öppna munnen i arenan.

 7. Före detta Frölundaspelaren Alexander Steen fick höra krossa sten varje gång han fick pucken i Skandinavium efter en flytt till Modo. När Garry Sundgren spelandes för svenska landslaget blev utbuad på Ullevi varje gång han fick bollen skall vi inte prata om. Fan vad jag skämdes för att vara Göteborgare. Alltid lättare att peka finger att andra. Ser fram emot kommande kritiska artiklar om Göteborgspublikens uppträdande.

  1. Gary sög ju, förtjänade att höra det. Dock ville ju ingen att han skulle skadas och bäras ut på bår.

  1. Den mentaliteten känns igen. ”Alla är emot oss i Luleå”. Sluta lek martyrer, ingen tycker synd om er ändå.

 8. Verkligen bedrövligt.
  Om Joel hade varit färgad och publiken hade gjort ap-ljud så hade det blivit ett jäkla liv på media, men när publiken önskar att Joel ska bäras ut på bår, då är det märkligt tyst. (Undantag Rylander och Leman)

 9. Jomenvisst, Frölundas fans har ju själva aldrig gjort något fel, eller?
  Var tillsammans med Göteborgska jobbkollegor på en match mellan Frölunda och Färjestad där jag hejade på Färjestad och de andra hejade på Frölunda.
  Vi hade jättetrevligt och satt och munhöggs och tråkade varandra med glimten i ögat tills en korkad, manlig, ur-Göteborgare ur Frölundas klack störde sig på detta och kastade iväg en milkshake som skulle ha träffat mig (en tjej) om inte idioten ifråga hade kastat så illa så den istället träffade en av kollegorna som hejade på Frölunda istället. Matchvärdarna såg vad som hände men låtsades som att de inte sett det och gjorde ingenting för att porta idioten ifråga! FY FAAN VAD DÅLIGT!!!

  1. Du kanske skall gå på teater istället….vilken värld lever ni frölundafans i….Scandinavium e ju rikets gnällburk med sega gubbar i spetsen. Jävla fjollor

   1. Intellegent kommentar!

    Men man kan inte förvänta sig någon intelligens av någon som försvarar en klack som sjunger att någon skall bäras ut på bår.

    I övrigt var det rätt tyst på Luleåklacken i andra när de fick se sitt stora, starka, elaka Luleå bli totalt förnedrade av fjolliga Frölunda.

  2. Du har tydligen svårt att nyansera vad saken gällde.
   Stora delar av Luleåklacken sjöng om Joel. Det var inte en individ.
   Det var väl en individ som kastade milkshake på er och inte hela Frölundaklacken?

 10. Bedrövligt beteende av luleåklacken. Vad är det för människosyn och inställning till sporten? De har dock inte förhärligat sig själva i tidningskolumner och bloggar där de berättat vilka fina humanister och feminister de är likt förövaren i fråga.

 11. Tack Johan för att du skriver om detta… Vill någon gå på live sport och höra losers säga sådant? Eller vill man gå på live sport och höra supporters stödja sitt lag? Älska IFK mot Bajen imon. De älskar sitt lag, vi älskar vårt. Men vi hatar inte och vi önskar aldrig någonsin någon skadad. Vi stöder vårt lag och må bäste man vinna . Amor vincit omnia, så är det bara! Heja Blåvitt hälsar Erik

  1. Jag kan inte avgöra om du är seriös eller bara trollar. Har helt tappat räkningen på hur många gånger jag sett blåvita storma marscher till Gamla, vänta i bakhåll på väg därifrån, och i 90 minuter bröla ”hata Gais”.

  2. Du valde att fokusera på det negativa och skrev inget om att luleklacken hade en flagga med refugees welcome på som manifestation mot den vidriga finska nazidemonstrationen i Finland.

  3. Men Erik, ”Men vi hatar inte och vi önskar aldrig någonsin någon skadad. ” Bengaler då? Enligt GP så blev flera personer skadade av bengaler igår. Vem vill gå på fotboll när man riskerar att få en bengal i huvudet? Bengaler förekommer ju var och varannan match.

 12. Det här borde Luleås spelare,ledning omedelbart ta itu med. Jag anser att det är en sådan kränkning utan dess like att få stå och skandera på detta sätt att en spelare ska bäras ut på en bår.

Kommenteringen är stängd.