Vykort från Olimb

Det är 20 grader i skuggan och nere vid Svarta havets strand slingrar sig cykelvägen med palmer som sällskap.

Mathis Olimb är tillbaka i OS-byn – och han njuter av livet.

Bar överkropp – och gosestund med en lejonunge, det är inte ofta en hockeyspelare får uppleva det i oktobermörkret.

”Sotji levererar! Jag bjuder på den här bilden”, konstaterar Olimb, som spelar i topplaget Jokerit. Andra plats i Western Conference  – och fem mål och sju assists på 19 matcher för centern.

”Jag hade en riktigt dålig start, men tycker väl att det gått bättre den senaste tiden. Det är en tight och tuff liga med mycket resande”, säger han inför matchen mot Sochi Dolphins.

Men tro  inte att norrmannen glömt bort sin förra hemstad.

”Hur är det i Götet? Ser att Frölunda går som tåget …”

Tja, lite folk på matcherna – men bra hockey! Centrar som går rätt på mål hela tiden.

”Haha, det är ingen som går och kollar på sån hockey! Man måste passa lite backdoor och tappa pucken ibland – och dribbla lite mer”, skämtar Olimb.

 

2 kommentarer om “Vykort från Olimb

  1. Man saknar allt Olimbs dribblingar.
    Även att svära över den som blev en för mycket 🙂

    Han är välkommen tillbaka!

    Angående publiken. Så har jag många bekanta och vänner som är inne i fotbollens slutakt.
    Dem kommer snart att vara på plats!

  2. Ser förbannat härligt ut med den semesteraktiga bilden, och ännu härligare att Mathis ägnar en tanke till Frölunda- klubben och staden i hans hjärta?!- , och även att Frölunda går som tåget nu-det är helt fantastiskt så bra dom spelar, man njuter verkligen av den hockey Frölunda visar upp denna säsong :kedja/lina/femma i byte efter byte, match efter match, de bara lirar på i den farten med snabba passningar som sitter på bladet, och maler på i 60 min,det är en vacker och effektiv hockey som kan ta dom långt denna säsong. Och med en vass spetsvärvning på Janmarks plats lyfter nog denna röda maskinen ytterligare…det var ett väldigt bra drag att ’ta hem f.d Frölunda fostrade spelare’ och inte ”minst” den store Lauridsen som växer in i Frölunda mer och mer, han blir en stor tillgång till vårens slutspel!! Jag blev lycklig när han blev klar för indianerna..det har saknats en sådan back sedan Ronnie Sundins tid!! – så hoppas jag att den glade och gode Olimb vänder ’hem’ till Götet igen efter KHL äventyret! Du är saknad Mathis, även att Frölunda trummar på så bra, välkommen tillbax efter Jokerit!

Kommenteringen är stängd.