Lauridsen håller sig kall – i hettan

Danske megabacken Oliver Lauridsen gör sin bästa match i Frölundas tröja – och växer in i det mer och mer. Spelar enkelt när han behöver, tar initiativ när chansen finns. Tacklar, säger ifrån.

Och han har också en förmåga att alltid vara på plats där det händer saker.

Som med tre sekunder kvar av matchen, när HV71:s Chris Abbott åkte på match penalty för spearing. En klubba med full kraft rätt mellan benen på den store dansken, alltså.

HV-spelaren ville dock ha det till att Lauridsen förstärkte.

”Ser jag ut som en spelare som förstärker? Prova och ta en kolfiberklubba och dra den med två händer och full kraft upp dit den inte ska vara. Den tar inte så illa, men det hade kunnat göra det. Och Abbotts klubba ska inte vara där. Jag tog honom tufft först, så jag antar att han var irriterad. Men för mig kan du ta en elak crosschecking eller en hård slashing över armen i det där läget. Inte en klubba mellan benen”, säger Oliver lugnt när han trampar ner på en cykel efteråt.

Domarna i SHL håller också koll på Lauridsen.

”Ja, det känns som om jag har en extra livvakt när jag spelar. Jag hinner inte ens ta ett skär mot en situation innan jag har en domare framför ögonen som stoppar mig. Men jag antar att domarna har läst på bra. De vet vilka spelare som de ska hålla koll på.”

Ändå har Lauridsen hållit sig lugn. Inget slagsmål på 15 matcher, bara tvåminutersutvisningar.

”Jag försöker alltid få med mig en spelare ut i så fall. Sedan hamnar klubban fel ibland … och då blir det utvisning.”

 

7 kommentarer om “Lauridsen håller sig kall – i hettan

  1. Tänk att en del är så korkade att de tror att abot menade tik. Alla andra fattar ju att han syftade på en hora som gick ner på knä för att ägna sig åt felatio.

      1. Men så får man tydligen kalla sina medspelare. Men man får inte kalla linjedomare för f-a, då blir man avstängd. Hur många matcher fick Joel för det? 5? Och abot slipper som vanligt någon påföljd.

  2. Se bara till att han lär sig att behålla handskarna på så är han absolut en tillgång. Frölunda har saknat en ”polis’ när det hettat till.
    Han behövs.

Kommenteringen är stängd.