Lias i SHL-debut: ”Jag valde bort Frölunda …”

I kväll får en kille som nyss fyllde 17 år chansen i HV71. Det är Lias Andersson som gör debut i SHL hemma mot Frölunda.
”Grymt kul, hade jag inte kunnat tänka mig för några år sedan”, säger Lias till GP.

Lias har för er som inte vet en pappa som också spelade hockey. En viss Niklas Andersson, en av Frölundas allra största spelare genom åren! 

”Jag tackade faktiskt nej till Frölunda. Många som trott annat, men så var det …”

Vem som Lias spelar med i kväll vet han inte ens själv. Inte än.

”När, ingen aning än – om jag får spela. Kanske blir trettonde forward, jag vet inte!”

Oavsett säger vi lycka till!

Lias kan för övrigt inte draftas i NHL förrän 2017.

2 kommentarer om “Lias i SHL-debut: ”Jag valde bort Frölunda …”

  1. Lias är en fantastisk kille på MÅNGA sätt, så även hans mamma och pappa. Jag har sällan skådat den målmedvetenhet Lias har. Trots alla framgångar han har och haft, finns ödmjukheten, omtanken och vänfastheten där. Lias har inte ”fått” framgången, han har skapat den och förtjänar den efter ALLT SLIT. Man får inte glömma föräldrarna som även slitit, på sitt sätt, genom att ALLTID funnits där som hjälpt honom, som också är en del till framgången. Återigen MEN det Lias som tillslut tagit vara på sin fantastiska talang. Lias är en riktig fighter..
    ”MojMoj”

Kommenteringen är stängd.