KRÖNIKA: Vem unnar inte Joel en flygfärd?

Om humlor kan flyga – så kan drömmar bli sanna. Och vem skulle inte unna Joel Lundqvist en flygfärd över Atlanten?
Om 315 dagar släpps pucken i Air Canada Centre i Toronto och då är inte Pär Mårts förbundskapten för Tre Kronor längre. Tja, frågan är ens om nån av de spelare som är i Örnsköldsvik för den här turneringen finns med på planet till Kanada?
Tveksamt. Ytterst tveksamt.
Men jag vet att det finns en kille som missade OS i Sotji efter en skadedrabbad säsong. En kille som skulle kunna ge sin högra hand för en World Cup-plats med sin storebror.
Joel Lundqvist, förstås.
Han är SHL:s mest värdefulle spelare så här långt i mina ögon. Frölundas kapten har aldrig nånsin varit så här bra, inte ens under säsongen som tog honom till NHL-spel med Dallas Stars 2006. Det erkänner han nästan själv till och med – och skulle Joel fortsätta med den här poängproduktionen blir han svår att hålla utanför ett landslag.
Åtminstone i en kommande VM-turnering.
Mot Tjeckien i Karjala Tournament är det Joel Lundqvist som i powerplay skymmer så Tre Kronor kan skjuta 1–0, det är Joel som i boxplay slänger sig och käkar puck, det är Joel som visar exakt varför hans tränare Roger Rönnberg inte skulle byta honom mot nån annan spelare. Tja, han gör till och med mål på Dick Axelssons fantastiska förspel – och han styr i slutet av matchen vackert in en andra puck för kvällen. 6-2 blir det.
Det går absolut att drömma om en plats i världens bästa hockeyturnering om tio månader …
Humlor lyfter visst.

LANDSLAGSUPPEHÅLLET KOMMER annars lägligt för Frölunda, som har en del spelare med skavanker. Nu hinner Stina Hedins rehabteam putsa upp glansen på sargade kroppar – och det behövs i SHL:s ledande lag, särskilt om underläget mot tjeckiska Litvinov i CHL-åttondelen ska vändas i Frölundaborg på tisdag kväll.
Kanske en bra Fars dag-present för er som inte kommit på nåt än?
Hockeyn i Champions League är nämligen grymt underskattad.
JAG KOMMER I ALLA fall att sakna Pär Mårts som förbundskapten i Tre Kronor. Verbal, humoristisk – och lite full i fan. Dessutom svarar han på mess. Bara en sån sak.

TILL SIST: Ni missar inte de virtuella vykorten med Frölundatouch här på bloggen, va? Mathis Olimb har skickat med lejon från Ryssland, Andreas Johnson och Sebastian Stålberg från murriga öststatshotell i Tjeckien och Joel Lundqvist från omklädningsrummet i Örnsköldsvik tillsammans med gamla polarna Dick Axelsson och Jonas Ahnelöv.
Jag väntar på fler bidrag. Från NHL och Schweiz, exempelvis.

3 kommentarer om “KRÖNIKA: Vem unnar inte Joel en flygfärd?

Kommenteringen är stängd.