Nu ska Frölunda sluta gnälla!

WEB_SPORTÄr Frölunda landets gnälligaste lag?

Tja, frågar du vissa domare så är det säkert så tabellettan uppfattas.

Den senaste tiden har Roger Rönnberg och hans gäng varit inblandad i den ena matchen efter den andra där domare har får en skopa ovett.

Det får vara slut på det nu.

”Vi har pratat om det senast i dag. Det är en av de saker som vi inte är nöjda med – att vi under varje match, fyra matcher i rad nu, tycker att det är dåliga domare som tagit alldeles för många utvisningar”, berättar Roger Rönnberg.

Därför har klubben fokuserat om.

”Vi har tittat på alla utvisningar från de fyra senaste matcherna och konstaterat att domarna gör nog ett ganska bra jobb …”

Så domarna har rätt egentligen?

”Vi tycker det. De har oftast rätt. När vi är oense med domarnas insats så ger vi de ändå chansen att blåsa. Klubban är på fel ställe eller så sätter vi oss i en dålig försvarsmässig situation. Vi vill ta bort alla ursäkter. Vi ska inte ge domarna chansen att blåsa de utvisningarna på oss. Det är en av våra största utvecklingspunkter just nu. Att få upp disciplinen, att vi inte tar lika många utvisningar.”

Ditt eget humör och temperament i båset?

”Det är alldeles för hett under matcherna. Sen kommer verkligheten ikapp mig efter matcherna – och så inser jag att det är inte alls så jag vill vara. Det är inte så vi vill vara som lag. Vi vill inte vara nåt gnällgäng, utan vi vill vara laget som tar de yttre omständigheterna och gör det allra bästa efter dem. Vi ska inte använda sånt som ursäkter, utan vi vill vara ett lag som gillar läget och kör. Det har vi bestämt oss för att vi ska fortsätta vara.”

Pratar ni bara inåt, eller har du tagit hjälp av en psykolog?

”Nä, inte så. Vi har en öppen och ärlig dialog med spelarna och ledarna. Vi behöver hitta ett annat förhållningssätt. Vi ska påverka det vi kan påverka. Vi kan inte påverka domarna. Det slår oftast åt andra hållet. Vi behöver lugna ner oss.”

 

5 kommentarer om “Nu ska Frölunda sluta gnälla!

  1. Problemet är nog inte de utvisningar VF åker ut på, det är dem för motståndarna som domarna missar … inte minst Töllefsens alla idiotiska grisiga insatser som domarna skiter i … konsekventa är dem inte, det är nog mest detsom har spökat …

  2. Blir så trött och besviken på alla spelare och ledare som skäller på domarna. Det gäller ju inte bara inom ishockeyn. Utan domarna blir det inte så lätt att genomföra matcher…

  3. En styrka i sig att erkänna arr man måste ta det lite piano. Men lite jävla,anamma måste det till ibland. Gäller även oss suppotrar. Rönnberg ska bara veta hur förbannade vi kan bli under matcherna.

    Trots allt handlar det bara om hockey!

Kommenteringen är stängd.