KRÖNIKA: Lägg pengar på en studieresa, Frölunda

SHL brukar alltid snegla på NHL – så varför är det så få lag som gör det kring matcharrangemangen?… Skicka en delegation på studieresa. Kom tillbaka och lyft upplevelsen.

 
Dalmasen Ronnie Sundin har 891 matcher i Frölunda och toppar förstås listan över flest spelade. Men är rekordet oslagbart? Nja, Joel Lundqvist har kontrakt i två år till efter den här säsongen och är redan uppe i 703 kamper.
Det blir tight om rekordpositionen – och får den nuvarande kaptenen vara frisk ser jag ingen anledning till varför han inte ska sno rekordet en gång i tiden.
Det är han i så fall värd.
Joel Lundqvist hade också varit värd en ordentlig hyllning i Scandinavium.
Frölundas ledning säger sig ha planerat för hyllningen sedan förra veckan, men inte ett ord har yppats i annonsering eller i förhandssnack. Det är möjligt att den ödmjuke centern vill ha det så – men jag tycker att det är brist på fingertoppskänsla hos marknadsavdelningen.
Det hade varit enkelt att plocka bort Jacob Larsson från annonseringen, låtit honom vänta en vecka – och lyft fram en av Frölundas absolut viktigaste spelare i modern tid. Nu kommer det 7 991 mot erkänt svårlockande Luleå – och jag är övertygad om att det funnits åtminstone 10 000 i arenan om fansen vetat om att just Joel skulle hyllas.
Taket lyfter ändå nästan vid ordförande Mats Grauers tackande ord och ”Joel, Joel, Joel” rullar vackert och mäktigt fram på läktaren.
Varför av vi svenskar så usla på att hylla ordentligt?

Se och lär av NHL. Skicka ledningen på en studieresa till Nordamerika. Låt det kosta. Kom tillbaka med nya och fräscha idéer både kring matcharrangemang och hyllningar.

FÖRRESTEN: SER NI hur snabbt Luleå tar över när Frölunda slutar att åka skridskor efter 2–0-målet? Det må låta klyschigt som en rapp av Markoolio, men det krävs 100 procent på alla slipade skenor för att behålla ledningen i den här serien. Även när tian kommer på besök …

JAG GILLAR DOCK den självinsikt som Frölundas tränarteam har. Laget hade inför dagens match fastnat i nåt slags vinkelvolt och tog varje chans att gnälla på domarna. Det får räcka nu – och Roger Rönnberg slår fast:
Vi vill inte vara nåt gnällgäng, utan vi vill vara laget som tar de yttre omständigheterna och gör det allra bästa efter dem …”
Bra där. Riktigt bra.

FÖR ÖVRIGT: Joakim Fagervall agerar som en kanongubbe. Jag hoppas att Luleås ledning har tålamod med sin hårt prövade tränare. Om inte annat står SHL-klubbarna på kö. Hans citat efter matchen är dessutom underbart:
”Vi gör sju mål i dag. Vi är först på och styr tre mål som Frölunda gör – och sedan passar vi till det sista …”
Det kommer att bli hett i CHL-kvartens dubbla möte, med start i Coop Arena nästa tisdag. Innan dess ska Frölunda försöka vinna ytterligare två SHL-matcher för att hålla jagande Skellefteå bakom sig …

 
TILL SIST: Hårt jobb. Det är det som gett Frölunda 18 segrar på 21 matcher.
Så varför sluta nu?

Kommentarer om “KRÖNIKA: Lägg pengar på en studieresa, Frölunda

  1. Ja, naturligtvis är Joel värd en riktig hyllning!! Jag är bara glad att jag ”råkade” gå på just den här matchen. När nyheten om hyllningen släpptes var jag redan på väg till Göteborg och matchen.

Kommenteringen är stängd.