JOHANSSON – OBESEGRAD FRÅN START!

Det här är SHL:s bäste keeper. Han heter Lasse Johansson, spelar i Frölunda och har vunnit alla matcher som han har startat.

14 stycken, alltså. 1,71 insläppta mål per match.

”Vi spelar ett fantastiskt försvarspel i den här matchen. Det är ganska lätt att slappna av”, säger Johansson efter 5-0 mot mästaren Växjö.

Vad har hänt med dig egentligen?

”Mycket är självförtroende. Det är smådetaljer. Från jul och nyår förra året har det gått gradvis lite bättre. Största skillnaden är att vi gör lite fler mål framåt. Jag har inte spelat klockrent i alla matcher, men vi gör så många mål att det blir vinster ändå. Jag är lite stabilare, trots att jag haft några dippar. Men då har vi ändå gjort sex-sju mål framåt. Det känns säkrare – jag håller koncentrationen bättre.”

En bidragande orsak till det är nye målvakten Johan Gustafssons ankomst i laget. Han har fått Johansson att tävla på ett helt annat sätt.

”JG är en jävla tävlingsmänniska och vi har snackat mycket om att vinna matcher. Vi har fått in det i skallen, att det är det som gäller. Man ska inte tänka på mycket på sin egen insats. Luleå senast var inte min bästa fight, men jag kunde ändå gå in och rädda i slutet. Jag kan inte tänka så mycket att jag släppt ett par skitpuckar.”

Tja, Johansson har till och med spelat så pass bra att Pär Mårts i Tre Kronor har koll på Frölundas keeper.

”Det är riktigt roligt att höra”, säger Lasse.

Jag har en teori att mycket hände när du blev pappa till sonen Olle för tio månader sedan? Att du plötsligt insåg att det fanns mer än hockey?

”Kanske det! Det hjälper absolut en del. Det var också efter det som jag fick börja spela mer”, säger Lasse, som hade en lysande vår och slutspel med Frölunda.

”Vi kanske får skaffa ett barn till! Då blir jag dubbelt så bra?”

Johansson skrattar. Han är till och med framme och dansar framför fansen efter säsongens andra nolla.

”Det brukar jag göra när vi vunnit. Men i dag hoppade jag till och med upp på sargen …”

 

 

Kommentarer om “JOHANSSON – OBESEGRAD FRÅN START!

Kommenteringen är stängd.