OLIMB I SCHWEIZ: ”Är det inte kul lägger jag hellre av …”

Ishockey, KHL, Jokerit - SKA Moskova

Mathis Olimb lämnade Frölunda för Jokerit i KHL – och tappade glädjen till hockeyn.

”Det blev så tyvärr. Jokerit och Helsingfors är bra ställen – men jag gillade inte hockeyn vi spelade och alla resor”, berättar Olimb för GP.

Han producerade sju mål och elva assists på 38 matcher och slutade på minus fem i statistiken.

”Jag passade helt enkelt aldrig in i tränarens spelsystem”, säger Olimb, som placerades på kanten och inte i en centerroll.

Det blev skilsmässa från KHL – och nu sitter norrmannen i schweiziska Kloten.

”Jag hoppas att det blir bra här. Jag har i alla fall fått en fin lägenhet och det känns jättebra att komma hit …”

I Kloten, som ligger en kort tågresa från Zürich, ligger även den stora flygplatsen – och den schweiziska ligan NLA har inte alls de långa resor som KHL har …

Det var tänkt att Olimb skulle debutera i fredags, men …

”… alla papper blev inte klara i tid. Jag får spela den 22 december i stället. Men jag kollade på matchen – och det är riktigt bra tempo! Svängig hockey! Det såg riktigt roligt ut.”

Efter säsongen i Schweiz vet inte Olimb vad som väntar. Kontraktet med Flyers sträcker sig bara så länge laget som laget spelar …

Lägenheten i Göteborg?

”Den sålde jag i somras …”

Och framtiden efter Kloten och den här säsongen?

”Jag vet faktiskt inte. Jag vet inte ens om Frölunda vill ha mig!”

Om Frölunda vill?

” Jag måste se hur jag trivs och hur det går här. Det känns riktigt bra att vara här.”

Huvudsaken för Olimb är att hitta glädjen, få känna av kärleken till hockeyn.

”Ja, det är viktigt det. Det är därför jag spelar. Är det inte kul så lägger jag hellre av. Än att bara vara en paycheck.”

10 kommentarer om “OLIMB I SCHWEIZ: ”Är det inte kul lägger jag hellre av …”

 1. Tyvärr,är det nog så att grabben har gjort sitt i Frölunda. Tror att Freddan blir det nya tillskottet!

 2. Olimb är precis som Christoffer Persson och Kahnberg en del av det ”gamla” Frölunda och det är inte för inte som uttrycket ”kill your darlings” existerar…

 3. Hoppas inte Frölunda tar in en ”looser” i sitt just nu vinnande concept. Han har visat tidigare inte fungerar när det blir tight. Kan Frölunda ta in någon ska det vara klass. Alltså någon som har klass att peta Joel från första femman. Typ Jimmie Ericsson, gynge eller rosen. Vinnare alltså!

  1. Med den formen både Joel och Jimmie befinner sig i år skulle Jimmie inte peta Joel i förstakedjan någon dag i veckan. Och frågan är om han någonsin kommer göra det om Joel håller sig frisk i framtiden. Tveksamt om Rosén eller Gynge skulle göra det heller för tillfället.

 4. Olimb är inte bra. Var vansinnig på hans puckhållande och snurrande och obeslutsamhet. Spelade som en mognad tonåring gör i ungdomslag. Han passar definitivt inte i Frölunda, inte i Jokerit heller uppenbarligen. Han platsar inte här.

 5. Olimb är en fantastisk spelare och människa.
  Frågan jag ställer är om han passar in i Frölundas spel.
  Olimb är duktig med puck. Och behåller den gärna.
  Svårt att spela rakt.

  1. Inne på samma linje som dig. Jag tycker inte att han passar in faktiskt, tyvärr. Håller i pucken alldeles för länge och drar därmed ner på tempot. Frölunda vill spela med fart och högt tempo i passningsspelet, så enligt mig passar Olimb inte in i dagens Frölunda.

   1. Tycker inte heller Olimb passar. En av nycklarna till årets framgångar är att vi blivit av med puckkära spelare som Eric G, Wikstrand och Olimb. Ta för guds skull inte tillbaka någon av dem nu när spelet är rakt och snabbt!

Kommenteringen är stängd.