PERSSON: ”Gött att vara hemma igen!”

Ishockey, SHL, Färjestad - Djurgården

Har ni sett vem som är tillbaka i Frölunda? Tillbaka från utflykten till Karlstad och Färjestad, alltså.

”Det är kul. Det är gött att få vara hemma igen”, säger backen Christoffer Persson och snorar efter tokträningen som de nya tränarna för dagen utsätter Frölundas gäng för.

Christian Lechtaler, Fredrik Sjöström och Björn Liljander, alltså general manager, scoutingchef och chef för akademin, kör verkligen de sista dropparna svett ur spelarnas kroppar. Kanske ett straff för att 2–0 tappades mot Luleå i lördags?

Hur som helst är Persson från Härryda HC tillbaka i Göteborg.

Det rörde upp känslorna bland fansen när du blev utlånad till rivalen Färjestad?

”Det förstår jag! Men det blev en win-win-situation ändå. Jag behövde spela matcher och de behövde spelare. Det gynnar Frölunda och det gynnar mig med att jag får spela”, säger Persson.

Redan i andra bytet för Färjestad gjorde han ett mål – och klockades för en speltid i snitt på 18 minuter under tre tre matcher som han spelade för den värmländska klubben.

Nu ser möjligheterna till spel i Frölunda betydligt ljusare ut.

Oliver Lauridsen är avstängd för slagsmål, Henrik Tömmernes och Oscar Fantenberg har skadade axlar.
”Så är det ju. Det är bara att kriga åt sig en plats!”, säger Persson beslutsamt.

Spelar du mot Malmö?

”Jag tänker inte på det redan. Det är några träningar kvar och lite ledigt. Men jag fokar på att träna bra och kriga – så löser det sig nog!”

Du verkar lite sliten efter utlåningen? Tränade ni inte alls i Färjestad?

”Haha. Jag spelade bara matcher. Men det gick bra! Jag fick förtroende och speltid”, säger Christoffer som blir liggande på isen efter de sista tuffa intervallerna.

Du skadade dig också i Färjestad?

”Jag fick ett skott på pungen! Spydde tre gånger, så läkaren ville titta extra på det. Det var som att tappa luften. Jag fick inte luft …”

3 kommentarer om “PERSSON: ”Gött att vara hemma igen!”

Kommenteringen är stängd.