17.52: Champions Hockey League görs om totalt


Här i Vaillant Arena i Davos kommer det 7 080 för att se Dick Axelssons gäng mot Frölunda i kväll. Fullsatt, säger rapporterna.

Fest i Europa, alltså.

I Sverige är verkligheten en helt annan. Där finns de allra sämsta publiksiffrorna – och ett totalt ointresse från fansen.

Det har fått CHL-styrelsen att tänka om. Helt.

48 lag försvinner, krymps till som flest 32. Bara sportslig kvalifikation kommer att gälla. Etta eller tvåa i mästerskapet, vinnare av grundserier.

”Vi har fått massor av synpunkter om att lag har köpt sig in i turneringen. Det är för många svenska och för många finska lag tycker exempelvis en storsponsor”, berättar Martin Baumann, vd för CHL.

Till år fyra av turneringen – nuvarande turnering är inne på år två – kommer sportslig kvalifikation att gälla, plus betydligt färre lag.

”Ja, det är så vi måste göra. Det kan bli färre än 32 lag till och med. Det kommer att bli ett tufft tredje år, men gör vi det här kommer både prispengar och intresse att öka. Många sponsorer vill ha förändringarna.”

Och de ryska lagen?

”De har för första gången visat ett intresse för att ta del av nåt som CHL har. Jag fick ett mejl före jul, där ryssarna i KHL vill vara med i en uppvisningsturnering på sommaren. Får vi bara visa dem en doft av CHL så finns det hopp.”

5 kommentarer om “17.52: Champions Hockey League görs om totalt

  1. CHL kommer nog vara lite som kusinen från landet de närmsta 5 – 10 åren. Ingen som riktigt tar det på allvar. Från supportrarna håll. Det vore ju tjänstefel om klubbarna inte tog turneringen seriöst. Det är ett fint fönster att marknadsföra klubben utanför Sverige. Kanske skaffa fans i Davos. HE HE HE

    1. ”Ingen som riktigt tar det på allvar” är ju helt fel. Om du frågarLuleås fans , så får du svaret att CHL är det viktigaste i världen. De har ju till och med inbillat sig att segraren i CHL är Europamästare. Det trodde de iofs redan på European Trophy-tiden att man blev Europamästare vid vinst i turneringen.

  2. Låter som en smart plan. Synd att man inte kan göra de förändringarna redan inför nästa säsong…

    1. Låter rimligt och bra beslut. Bara mästare ska förtjäna champions league. Så egentligen är det bara Lakers som förtjänade sin plats I år. SAIK och FHC kan väl få va med som tröstpris sonm 1:a och 2:a I Ligan förra året även om de inte är mästare.

Kommenteringen är stängd.