Spela in ”egna” juniorer i stället, Frölunda

Det är sista dagen som transferfönstret i svensk hockey har öppet – och det ryktas om att Frölunda ska köpa hela Sverige. Eller åtminstone halva ModoVictor Olofsson, Gustav Possler och Carl Grundström – alla tillhörande kategorin unga och utvecklingsbara spelare.

Men hallå … har inte Frölunda redan ett eget gäng juniorer som bara väntar på att få chansen? Jag tänker på exempelvis John Dahlström, Linus Weissbach, Kristian Vesalainen (finsk, jag vet), Arvid Aronsson och varför inte utlånade Anton Karlsson?

Dessutom finns J20-slutspelets absolut bäste målvakt i Frölundaborg och han heter Victor Brattström. Senast jag kollade hade han 95 i räddningsprocent och 1,39 i insläppta mål per match.

Var ska han spela nästa säsong för utvecklingen?

Jag tycker det visar helt fel signaler att tokvärva utifrån – även om det absolut varit lyckat med killar som Max Görtz, Erik Gustafsson, Alexander Wennberg, Lukas Bengtsson och Jacob Larsson.

Men Frölunda pratar om att vara bygdens lag, med killar från närområdet. Låt lirare som Christoffer Ehn eller Kevin Elgestål få chansen att slå sig in. Ha samma tålamod som med Jacob Larsson – och jag är övertygad om att resultatet kommer.

 

ENLIGT VAD JAG hör från Ångermanland är dock Victor Olofsson med stor sannolikhet klar för Frölunda – till nästa säsong. Han har varit Modos bäste spelare – och det skadar inte att se hur utvecklingen varit för andra inflyttade till Göteborg.

”Jag kommenterar inte rykten/spekulationer”, säger sportchef Fredrik Sjöström bestämt.

 

TILL SIST: Även Fredrik Pettersson och Viktor Stålberg kommer att spela i Frölunda. Men inte i det här slutspelet.

12 kommentarer om “Spela in ”egna” juniorer i stället, Frölunda

 1. Axelsson har nog gjort sitt i Frölunda efter den här säsongen, tror jag. Skeppa iväg Nilsson också vore givet, väldigt konstigt annars.

  Signalerna som skickas till de egna juniorerna är: Du får chansen i A-laget om du är tillräckligt bra, över tid. Men..
  Du måste också jobba hårt hela tiden och visa att du är en spelare att satsa på.

  Att bara värva spelare utifrån = Kan bli förödande.
  En mix av spelare utifrån + från de egna leden = Det bästa framgångsreceptet.

 2. Hade varit tjänstefel av Frölunda om man inte skrev kontrakt med Victor Olofsson !! Håller med Seb ang juniorerna…stort steg från U20 till A-laget. Vesalainen är ju bara 16 och kommer att spelas in i laget så sakteliga. Karlsson har fått många chanser men inte tagit dom, ingen av dom övriga är tongivande i sina allsvenska lag.

 3. Jag tror att pga större utvecklingsmöjligheter och att dom är närmre NHL så kanske det är en ”nära-ekonomisk-vinst-värvning”. Vesalainen är dock någon som dom borde plocka upp redan nu och låta honom spela ännu fler matcher. Fenomenal spelare!

 4. Man ska nog kolla lite fler j20 matcher innan man skriver såhär!
  Missar inte många matcher och har inte sett någon av dessa killar vara dominanta mer en kanske en match på j20 nivå, dom är långt ifrån att kunna spela i SHL. Sen är det absolut rätt att plocka från egna leden men dom måste ju visa lite hjärta och inställning i juniorlaget först.. vilket inte jag sett under dom matcherna jag kollat på

Kommenteringen är stängd.