TÄVLING: Vinn retrotröjan – signerad!

I kväll är det alltså dags för lite trafikerat kaos runt Frölundaborg igen. Utgrävningarna runt arenan från 1967 är inte klara, inte på på långa vägar, men det kommer ändå runt 6 044 till matchen i SHL.

Leksand som motstånd, Frölunda i ny mundering – och så epitetet Retroweekend.

Varför? Det är 50 år sedan arenan byggdes – och när Frölunda spelade i den såg tröjorna ut så här.

Lars-Eric Lundvall, vars tröja är hissad i Scandinaviums tak, var med på den tiden och kommer att hyllas före nedsläpp i Frölundaborg. Även ett gäng andra lirare från tidsepoken kommer att sitta på läktaren …

Leksand spelar i sin tur med tröjor från säsongen 68-69 i dubbelmötet – allt för att fira klubbens allra första SM-guld.

 ”Tröjorna är stilrena och jättefina. Och kul att den yngre publiken får uppleva hur det kunde se ut förr. Det gläder mig att vi kan göra något tillsammans med Leksand och att vi hedrar det som skett och visar att vi är en anrik förening”, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson.

Bloggen har kommit över en av de åtråvärda tröjorna – och den kan bli din!

Det enda du behöver göra är att motivera vilken spelare i dagens lag som är din favorit. Den bästa motiveringen – jag är enhällig domare – får tröjan. Och naturligtvis ska vi se till att få autografen från just din favorit på den.

Låter det som en schysst deal?

In och kommentera!

Efter helgen meddelar jag vem som vann … 

74 kommentarer om “TÄVLING: Vinn retrotröjan – signerad!

 1. Nicklas Lasu är min favorit, och i mina ögon den sanne arvtagaren till lagkapten Joel när denne lägger klubban på hyllan. Har det som jag anser flera av dagens spelare saknar, hjärta för klubben! Han spelar och sliter jämt och är inte rädd för att göra skitgörat på isen! En riktig grovarbetare som inte är rädd för lite smuts under naglarna!

 2. Nicklas Lasu är min favorit, och i mina ögon den sanne arvtagaren till lagkapten Joel när denne lägger klubban på hyllan. Har det som jag anser flera av dagens spelare saknar, hjärta för klubben! Han spelar och sliter jämt och är inte rädd för att göra skitgörat på isen! En riktig grovarbetare som inte är rädd för smuts under fingrarna!

 3. Figge!
  100% underhållning både på isen och vid sidan av. Man kan tydligen vara en go gubbe utan att vara född i Götet.

 4. Min favoritspelare är Johan Sundström eftersom han alltid jobbar hårt och vill det bästa för laget. Samtidigt gör han mycket poäng och är i toppen av poängligan mycket tack vare hans fina skott. Han prioriterar laget före jaget i varenda match. Han visade även klass när det gällde som mest i förra årets slutspel och blev även MVP. Tyvär har han haft oflyt med skador när han har fått chansen i tre kronor. Men jag är säker på att han kommer bli en NHL spelare en vacker dag. Man gillar även hur enkelt allt ser ut för Johan Sundström. Han kan glida igenom försvaret på ett väldigt majestätiskt sätt. Han är helt enkelt bäst i SHL.

 5. Nummer 4 Jacob Larsson tycker jag för att han alltid gör sitt jobb på isen, både defensivt och offensivt.
  Mycket sympatisk och ödmjuk kille.
  Fick även göra sitt första mål för säsongen i Fredags och det kommer flera hoppas jag. Han har börjat skjuta mera nu så kommer det nog mera pyttsar.

 6. Valet är enkelt för mig i dagens Frölunda med en spelarflykt liknande en Stor svängdörr. Yrvädret från Oslo med ett temperament likt Donald Duck som de säger i Fjordarnas Land. Han har alltid rätt driv och inställning i sitt spel, även fast han kokar över ibland så är det bara en egenskap som uppskattas och väcker känslor. Sen har han det coolaste efternamnet, i SHL. Rosseli indikerar på italienskt påbrå, det förklarar nog temperaments ursprung. Jag hoppas #51 hänger i Scandinaviums tak i framtiden, så jag kan berätta för mina barn om den norska gutten som gjorde mål på Ullevi.

 7. Robin Figren utan tvekan. Härligare människa får man leta länge efter med en humor av guld som alltid får en att skratta. Han vågar bjuda på sig själv och ger alltid allt ute på isen. Förutom humorn är han dessutom än duktig spelare med stort hjärta för klubben och sporten. Han ger tillbaka kärleken till fansen som han får från dom och alla hans olika påhitt på sociala medier är alltid lika roliga!

 8. #26, Rasmus Dahlin! Med motiveringen att retrotröjan hade gjort sig så sjukt bra bredvid movembertröjan med samma nummer! Alla kommentarer om Rasmus spelskicklighet är ju överflödiga

 9. Henrik tömmernäs. Många som klaga ut han igår för sitt misstag i pp men inte många som verkar se att killen som ligger i snitt på över 20 min match?! Gör så många bra saker. Han styr sitt lag varje match och kliver fram när det verkligen behövs. Fortsätt å kriga på henrik å skit i alla kommentarer!

 10. Min favorit måste ändå vara Nicklas Lasu. Han kämpar och kämpar.. han säger hela tiden att han tar det för laget, laget går först på isen och han ger sig aldrig. När han fick avgöra i CHL finalen var något fantastiskt, att han äntligen fick ”synas” lite och få folk att förstå vad han faktisk gör för laget hela tiden. Att han äntligen fick stå lite i rampljuset, om någon var värd det så var det Lasu. ( att vinna tröjan hade varit en perfekt födelsedagspresent till papap som fyllde år i helgen)

 11. #MRO#51#backarosse#fhc#kämparjämt
  Min absoluta favorit genom tiderna tycker att han är en grymt bra jobbande spelare som inte alltid får den backning som han skulle haft. Gör ett bra jobb i varje match. Synd att han inte kan gå på fotboll men han är bäst på isen. Alltid trevlig och artig. Inte dryg alls. MRO IS A BIG PRO

 12. Johan Gustafsson utan tvekan! Han har rånat flera lag på poäng den här säsongen. Fantastisk insats i slutspelet senast när Lasse blev skadad.För att inte tala om JVM-guldet som han tog hem med Rogers juniorkronor 2012. Vi får dessutom behålla honom i Frölunda ytterligare två säsonger. Fantastiskt!

 13. Med tanke på hur många matcher som han har burit Frölunda till seger så måste det vara Johan Gustafsson. Han har bland annat rånat HV71 på poäng flera gånger denna säsongen. Dessutom gjorde han en fantastisk insats i slutspelet förra året när Lasse Johansson blev skadad. Och självklart får man inte glömma att han även vann ett JVM-guld med Rogers juniorkronor. Blev mycket glad när jag fick reda på att vi kommer att få ha kvar honom i Frölunda ytterligare två säsonger.

 14. Nicklas lasu avgjorde CHL finalen och det var han verkligen värd. En kille som har kämparglöden och en riktig grov spelare. Han är klubben trogen och detta är mycket viktigt. Nicklas är en av Frölundas viktigaste spelare och utan honom hade laget inte varit lika stabilt. Han kan ta på sig rollen som assisterande kapten och säga till laget följ mig. Hoppas denna killen kan få sin tröja upphissad en dag som Självaste Lars Eric Lundvall.
  Må bäste person vinna tröjan

 15. Mats rosseli olsen!!
  Är den mest underskattade spelaren Frölunda har. Han är en av Shl:s vassaste skridskoåkare, han är grym i boxplay, även duktig i anfallszon, duktig på att hålla puck. Är lite jävlar anamma i honom då han backar inte undan i första taget och är inte rädd oavsett vem det är han käftar med. Skriv långtidskontrakt med han nu sjöström!

 16. #56
  Jonathan Sigalet, den 31-årige kanadicken som kom till Frölunda inför säsongen för att ha möjligheten att vinna titlar. Han ha hittills lyckats få vinna en CHL-titel i FHC-tröjan.
  En gedigen back som alltid arbetar hårt, spelar enkelt och kämpar hårt.
  Håller rent framför den egna kassen och sätter sig sällan i jobbiga situationer. Ett föredöme för många och en pappa bland backarna i laget.
  Sigalet står sällan i rampljuset och får ytterst sällan välförtjänt beröm, men enligt mig har växt under säsongen och gör sällan några fel, därför känns han som en viktigt kugge i årets upplaga av Frölunda.
  Håller en hög lägsta nivå och gör sällan en dålig match, det gör att han tar priset som min favorit i årets Frölunda.

 17. Favoritspelaren är utan tvekan Nicklas Lasu. Stort hjärta för Frölunda och som i flera år ”slitit i det tysta”. Tycker det är välförtjänat att både han och hela hans kedja får mer och mer beröm i media. Riktigt viktig spelare för hels truppen!

 18. Figren är favoriten. Kämpar alltid max. Ger aldrig upp samt vill verkligen att Frölunda skall vinna fastän han varken är född i Göteborg eller är skolad i klubben. Att han sedan är en underbar profil med roliga tweets utanför rinken är ett tecken ett liv utanför. Han bjuder verkligen på sig själv.

 19. @rylanderjohan För mig står det mellan Joel och Lasu. Två trotjänare med klubbhjärta. Rätt inställning i alla matcher. Alla klubbar vill ha sådana spelare. Vi har två. Svårt. Blir Joel ändå.

 20. #26 Rasmus Dahlin
  Grym ung spelare som har en stor och lång karriär framför sig. Min favorit! Alltid så lugn och säker med puck som chockar oss alla med sin briljanta skridskoåkning. Att få vinna den snygga retrotröjan och plus i kanten med hans autograf på hade varit en fin present till min bror. Ska bli kul att få se mer av Rasmus och jag hejar helhjärtat på honom!

 21. #31 LASU
  En fantastisk kille och hockeyspelare med ett stort hjärta både på och utanför isen. Nicklas är killen som känns sådär härligt genuin, han tar sig alltid tid och utstrålar alltid posivitet!
  Glömmer aldrig den goa kramen jag fick av honom efter SM guldet.
  Lasu är och förblir solstrålen i Frölunda!

 22. Rasmus Dahlin är min favorit. Att se killen spela nej… lira, hockey det får en att tro på högre makter. Så gudomlig han stundtals är i sitt lirande som 16 åring får en att svindla när man tänker på vilka höjder han kan nå. Han är dock ingen blivande kapten, inte i Frölunda i alla fall men bortom pölen kommer han en dag ha ett C på bröstet. Vi kan bara passa på att njuta den tid han faktiskt är kvar här, för sommaren 2018 är han borta.

 23. Kallio är ju inte kvar så det blir Joel. Såg sin första match i Scandinavium som liten grabb och blev en supporter direkt till sitt älskade Frölunda.

  En otrolig lagspelare som sänder en positiv energi till sina medspelare men visar också när man inte gör sitt jobb. En kultur bärare för sitt lag samt en stor förebild för sina fans. Unga som gamla.

 24. Jag tycker att den absolut Bösta spelaren i dagens lag är Nicklas Lasu. Han är en av de fyra centrarna som vi vill ha kvar varje år för att få en stomme i varje kjedjan han sliter son ett djur och är extremt duktig på att få igång andr. Jag tror och hoppas att lasu tar över Joels c på bröstet och kan göra det med värdighet. Sen är Ladu en jövel på att åka helix vilket han bevisade bär jag åkte med honom i somras på fans fat

 25. Tömmernes

  Träffade Henrik innan han gav sig ut på äventyr på andra sidan Atlanten.
  Jag hade visning och hade en praktikant vid namn H Tömmernes.
  Vi var nog lika spända men en riktigt bra visning blev det och han skötte sig galant i dörren 🙂
  Ändå rätt kul att stoltsera med att ha haft Tömmernes som praktikant 🙂

 26. I detta lag just nu har jag Mats Rosseli Olsen som favorit, han går in i varje byte med ett makalöst tempo, en vilja att vinna puck och helt orädd att driva in pucken på mål. Tycker han visar på en vilja att jobba framåt, driva upp tempo och få resultat.
  Kämpar viljan och energin är samma om de leder eller ligger under. Det tycker jag visar på en bra spelare, hockey alltså.
  Fotboll dock inte hans grej Kanske

  Trevlig helg

 27. Nicklas lasu, gör jobbet varje dag, kanske inte gör så mycket mål men gör skitjobbet både offensivt och defensivt , sliter som ett djur i bp och offrar sig, gnäller inte när en puck träffar hans kropp, han är verkligen en sann Frölunda spelare som går till jobbet varje dag, gör det som han får betalt för. Han gör verkligen skäl för sin lön, kommer det inte information snart om ett nytt kontrakt så tror jag många klubbar som hör av sig , inte bara i shl utan utomlands också. Vem vill inte ha en Go gubbe som Nicklas som sliter och jobbar, offrar sig för sitt lag, många säger Joel är jobbig att möta men ja tror dock inte lasu är någon favorit i dom andra shl klubbarna att möta ute på isen. Var njutning att se han avgöra i chl finalen, verkligen rätt man, hoppas vi får se han även i vår grisa in en avgörande puck i en final och se till att behålla bucklan hemma Göteborg . Gärna på lite gammalt Nicklas Andersson eller tomi Kallio manér när dom avgjorde finalserierna i början på 2000 talet. Så min varma röst går på vårt nästa stora C i klubben.

 28. För mig är det självklart att hylla en spelare på en position som oftast får utså rejäla doser kritik.
  Den här gången heter spelaren Johan Gustafsson!
  Allt började förstås säsongen 2012/2013 när han spelade i Luleå och var med i Rönnbergs trupp som tog hem guld. Efter jvm är det nästan alltid kul att följa spelarna i klubblagen, även om de inte spelar för den klubb man håller på. Varje gång jag såg honom stå emot Frölunda i scandinavium tänkte jag att han är någon som kommer bli en riktigt bra målvakt. Sejouren i USA var kanske inte helt lyckad, men återkomsten till Sverige har varit enormt lyckad! Tvekade inte en sekund att han skulle göra bra ifrån sig i Frölundatröjan! Framtiden ser väldigt ljus ut och det är en spelare jag kommer fortsätta att ha koll på!

 29. Lägger min röst på Dahlin för han spelar inte som ett svin, han spelar med finess och charm som bara en fjunis kan. Med en ödmjukhet som få fast han är kung från blå.

 30. Lasu är min favorit.
  Han är våran nästa kapten. Han har lite Joel Lundqvist stuk över sig, förutom poängskörden då men Lasu får ju heller inte lira i topp 2 kedjorna. Lasu är en härförare med stort Frölunda hjärta. Han gör alltid allt för LAGET. Han tacklar han tacklas han täcker skott och är en stor ledare i det tysta som får på ton för lite rubriker och beröm. Lasu❤❤❤

 31. Casey! Verkar vara ensam om att hylla honom. Hockey går ut på att vinna matcher och för att göra det måste man göra mål. Det gör Wellman och liksom Lasch ifjol kommer han att bli ett avgörande vapen i jakten på ett nytt guld!

 32. John Nyberg, grabben som utvecklats enormt denna säsong. Dessutom är han från min hemort: Öjersjö. Man är en lokal lokalpatriot så att säga 🙂 #nummeråtta

 33. Joel Lundqvist: Allt började för ca 16 år sedan när man började följa hockey på riktigt, man började gå på många matcher med kompisar etc. De flesta hade tryck med de största stjärnorna, av någon anledning fastnade jag för nr 20 och valde hans tryck på min baksida. Han ledde ju den fantastiska dragkedjan och han var tillsammans med Niemi och Alavaara mina favoriter. De gav alltid allt och stod för glöd, kämpatakter och vilja. Idag finns bara Joel kvar och så även min gamla tröja. För mig är Joel den som idag, för betyder hockey, han är den som enskilt betytt mest för mitt hockeyintresse och han är mitt Frölunda såväl nu som då. En lycklig dag utanför Frölundaborg för ca 15 år sedan signerades denna tröja av många spelare (pluss, niemi, henke etc) men ffa Joel, jag visade stolt upp ryggen där han glatt signerade vid sitt nummer. Men frågan är efter många oförsiktiga tvättar om några signeringen finns kvar, men i mitt minne finns de alltid kvar.

 34. Sean Bergenheim

  Året var 2006. Frölunda hade länge gått kräftgång i dåvarande elitserien och det fanns väl egentligen inget annat i skallen hos fans och spelare än att göra allt för att undvika kvalserien. Räddningen blev en 22-årig finländare, som nyligen ratats av sin ryska klubb Lokomotiv Yaroslavl. Tillsammans med Martin Plüss och Steve Kariya i ”den röda kedjan” drev han laget framåt – och målet som så länge varit så långt borta, att undvika nedflyttningskvalet, fanns nu inom räckhåll. Allt skulle avgöras i ett fullsatt Scandinavium i sista grundseriematchen mot Timrå IK.

  Bergenheim utgick i första perioden efter en knätackling av Sanny Lindström, men var tillbaka i den andra perioden och spelade sedan resten av matchen, vilken Frölunda som bekant vann med 2-1 och lyckades undvika kvalserien.

  Efter densamma framgick det att Bergenheim spelat med två avslitna ledband i knäet: ”Det fanns inget alternativ än att spela vidare, i en match som denna.”

  Varje säsong har man sedan drömt om att han ska återvända – och när man nu, efter nio års väntan, nåddes av beskedet var det svårt att hålla tillbaka tårarna.

 35. En lätt kandidat att välja ut för mig det är kungen Niklas lasu som kommer till jobbet och gör jobbet varje gång även om det kommer göra skit ont! Han har modet kvalitén till att bli en match vinnare varje match! Just därför valde jag lasu. Man behöver inte vara den som gör mästare poäng för att imponera på mig utan jag ser vem som gör det jobbet som dom andra inte vill/vågar.

 36. Kristian Vesalainen för att hans kropp vill mer än den får ut, han tränar stenhårt på gymmet och ibland efter alla andra har gått hem. Jag ser honom som en guldklimp, en spelare som beräknas gå topp 10 i NHL draften 2017 och prestationen i JVM (Även om det gick dåligt för Finland) var inte Heller dålig. Han gjorde hattrick mot Slovakien i träningsmatch en innan turneringen och räddade Finland från att åka ner i andra divisionen. Det var han som gjorde 2-1 målet mot Lettland i kvalet. Även i Frölunda har han gjort assist men också haft en väldig otur som inte får spela. Får han spela så gör han sitt bästa, och jag är säker på att han får sitt stora genombrott snart. Han behöver bara lite mer tid, nästa säsong kommer han att ösa in poäng och assist. Även i JVM (December 2017) kommer han att vara en viktig spelare. Det har hänt att spelare som har haft svårt som 17 åringar men sedan så smäller det och dem blir bara bättre och bättre. Kolla bara på Laine, han var inte Heller så bra när han var 17 men nu har han gjort 54 poäng i NHL och jag tror att Kristian har denna kapacitet. Han är den spelaren som Frölunda aldrig kommer ångra att dem fostrade. Det är den spelaren som kommer spela den största rollen i Frölunda nästa år. Tack för mig.

 37. Min röst faller på Rosseli
  efter sin fotbollsdebut knappast helig
  men ack så tuff
  såväl på Ullevi som i framför-buren-gruff

  Han skrinnar med snabba skär
  och ofta ett tungt lass bär
  och flyttas omkring bland kedjor
  som när han i december fick ”winga” lagets generalmajor

  Bidrar alltid med gött snack i rutan
  i C-More skulle jag honom ej vilja vara utan

  Därför lyfter jag fram nr 51
  En av de skönare typerna vi i VF sett

 38. Kaptenen! Joel Lundqvist. Det krävs en stabil stark och lojal kapten för att driva laget framåt. Visst har laget enormt bra spelare bakom sin kapten. Men det är ändå kaptenen som kväll efter kväll visar sitt lag hur motståndaren skall besegras. Som banar väg för att andra spel skall kunna leverera.

  /Jonas

 39. Påväg mot Borgen jag traskar nu och gnolar, det finns bara en LASU!!!

  Kan bara instämma med ALLA tidigare kommentarer och roligt att så många insett hans fina hårda arbete, lojala inställning till klubben i vårt hjärta.

 40. J(obbar hårdast)
  O(rädd)
  E(ländig för motspelarna)
  L(e mat gånger 3)

  L(aget före jaget)
  U(ndviker aldrig en tackling)
  N(ära till leendet)
  D(river FHC framåt varje dag)
  Q(ualified winner CHL MVP)
  K(rigar varje byte)
  V(innarskalle)
  I(ndians ansikte utåt)
  S(kaplig brorsa i NY)
  T(ekningskung)

  Mer behövs inte sägas. #20

 41. Min favorit: Nicklas Lasu!
  En spelare som är ett privilegium att ha i sitt lag. Från närområdet, hårt arbete varje match, ledaregenskaper och en blivande ikon, som 27-åring har över 400 matcher för Frölunda i en tid när spelare byter klubb mer eller mindre varje säsong.
  En blivande lagkapten. När Joel Lindqvist lägger av kommer Nicklas Lasu föra arvet vidare.

 42. Jag tänker faktiskt ta en annorlunda vinkel på vem som är min favoritspelare i dagens Frölunda. Det är lätt att peka ut Joel, Lasu, Sundström, m.fl. som favoriter, spelare som symboliserar Frölunda.

  Men min favorit är en helt annan, det är en spelare som står för det Frölunda Hockey vill rubriceras som idag. Det är Simon Hjalmarsson.

  Simon kom ”hem” med stora förväntningar på sina axlar, förväntningar som inte har uppfyllts. Att varken ”Hjalle” eller supportrarna är nöjda med prestationen hittills är inget att sticka under stolen med, vilket gör honom till min solklara favorit!

  Varför, undrar ni säkert nu?

  Föreställ er följande scenario. Du kommer till SHL som ”stjärna” och förväntas leverera mål efter mål, i match efter match. Något du inte lyckas med. Fansen gnäller, media pekar finger, ändå kommer du till jobbet varje dag och sliter som ett djur för att bli bättre. Det hade inte alla gjort.

  Men det gör Simon.

  Simon Hjalmarsson gnäller inte, han hittar inte på ursäkter, han gnetar på vareviga dag för att bidra så mycket som möjligt till att Frölunda ska vinna matcher. Att kunna lägga egot åt sidan för att visa lojalitet mot klubbmärket, framför allt när det går dåligt, det är imponerande!

  Det gör Simon Hjalmarsson till min favoritspelare. Han representerar precis det jag vill att en spelare ska göra för ”min” förening.

  Simon Hjalmarsson, du är min favorit. Du kan bära tröjan med högt huvud varje dag, den klär dig väl! Fortsätt jobba hårt, jag står bakom dig.

 43. Robin figren är min favorit för att han alltid ger 100%. Han gör inte alltid så många mål men han är en krigare som ger sitt allt för Frölunda och Göteborg. Hans vilja att vinna och kämparglöd vid varje närkamp gör honom till favorit då han i mina ögon viker sitt liv för Frölunda.

 44. Jag tycker att Sebastian Stålberg är den bästa spelaren. Han kanske inte får dom största rubrikerna i media osv. Men tillsammans men Roselli och Lasu skapar han med den kedjan mycket oreda i motståndar laget med deras fart och energi. Dessutom är han otroligt skicklig med pucken samt täcka pucken, vilket gör att antingen så kommer dom till farliga målchanser eller mål helt enkelt! Detta ger energi till hela laget! Stålberg och hans kedja ger alltid 100% därför tycker jag att han är bäst i Frölunda. Gillar såklart alla i laget

 45. Joel Lundqvist såklart.
  En härförare med stjärnglans! Lagets ”motor”, tacklar och skjuter som få andra.
  Går nu mot en ny storhetstid!

 46. Robin Figren, Figge är en snabb skridskoåkare han har ju värsta kollen på pucken. det var ett tag sedan han gjorde så här mycket mål som han har gjort denna säsong, han är en rolig prick på sidan av isen, och även på isen och kolla på hans dragningar det kan ingen annan göra. Och vem slår hans på sociala medier som twitter där är han ju kung! Det är detta jag gillar med han! Figren han är min kung!
  Figren Who´s da man

 47. #21, Christoffer Ehn är min favorit.
  För mig så förkroppsligar den unge Ehn hårt jobb och j*vlar anamma. Han kanske inte gör de snyggaste finterna eller de läckraste målen men han lägger ner hjärta och själ i varje byte, varenda sekund han är på isen. Jag tycker alltid att man ser hur det brinner i ögonen på Christoffer och han tävlar stenhårt i varenda sekvens. En framtida kulturbärare som redan nu är ett föredöme för andra i och runt föreningen. Det skadar heller inte att han bär nr 21, mitt turnummer. Jag hoppas verkligen att det går bra för honom i karriären och att han, även om han en dag skulle lämna, når stora framgångar med sin krigarhockey.

 48. Nummer trettioett, #kunglasu.

  Ett framgångsrikt lag består utav flera olika individer, alla med olika egenskaper. En sak har de gemensamt, alla vill bli bäst och alla vill alltid vinna.

  Att alltid prestera 100% är allas mål, men få klarar det, om någon. Frölunda Indians har en handfull spelare som är stommen i framgången. Dessa spelare inspirerar, pushar, snackar och visar alltid vilken väg som skall tas. Dessa spelare gör andra spelare bättre.

  Ledaren för det hundraprocentiga är i mina ögon nummer trettioett. Lasu ger alltid allt och följer omklädningsrummets tydliga riktlinjer under rubriken ”Alla alltid”.

 49. #31 Lasu
  Att en spelare kan leverara varje match över hela isen med den höga kvalitet som Lasu gör är få förunnat. Att samtidigt kunna leda laget och enligt mig vara den självklara ersättaren till kaptensrollen när Joel lägger av är ännu större. En av liga absolut bästa allround spelare enligt mig. Att han också är kvar i klubben och verkligen brinner för klubben och kämpar stenhårt för den gör han ännu bättre

 50. #31 Lasu
  Att en spelare kan leverara varje match över hela isen med den höga kvalitet som Lasu gör är få förunnat. Att samtidigt kunna leda laget och enligt mig vara den självklara ersättaren till kaptensrollen när Joel lägger av är ännu större. En av liga absolut bästa allround spelare enligt mig. Att han också är kvar i klubben och verkligen brinner för klubben ich kämpar stenhårt för den gör han ännu bättre

 51. Jag får säga nr 28 Johan Sundström.
  Han bär fram sitt lag som en spelare skall göra. Han är alltid på gott humör även att han inte gör mål. Han har en bra lägsta nivå och en bra lagspelare.

 52. #22 Robin Figren.

  En riktig krigare med en glimt av humor. Figren ger alltid järnet och det är sällan man ser honom göra en dålig match. Figren ger så mycket till oss, mer än bara på isen. Han är även en riktig stjärna på sociala medier. Egentligen är det svårt att motivera varför just Figren är min favorit, när hela laget är det. Jag håller inte på Figren , Sundström eller Dahlin. Jag håller på Frölunda. Utan dessa spelare vi har, så hade inte Frölunda varit Frölunda.

 53. N.Lasu :Kille med Frölundahjärta ,sanslös arbetsmoral,BP-specialisten som även har utvecklat sin offensiv under senare år,ledare ,personifierar Frölundas kampvilja ,,trogen sitt Frölunda under alla år,HOPPAS han stannar länge ,även om han vore värd en chans i en större liga.LASU,,så skall en hockeyspelare vara ,laget före jaget,ger sig aldrig,ett föredöme för Frölunda.

 54. Sorry kan inte välja mellan Lasu och Lundqvist – Vem tänkar man på när man säger – hjärtat på rätt ställe, kämpar alltid oavsett dagsformen, är förebild på och utanför isen, kan man inte se spela eller ens fantisera om att spela i ett annat SHL ….. listan kan göras längre … svaret är Lundqvist och Lasu

 55. Joel Lundqvist för han kämpar för laget o är en Goa spelar plus att han har ett stort hjärta Frölunda .För mej är Joel kung i vårat Frölunda.❤️

 56. Joel Lundqvist. Kaptenernas kapten, Frölunda-hjärtat personifierat! Minns när bröderna Lundqvist började komma upp i Frölundas A-lag och att det var något speciellt med dem redan då. Storebror (20 långa minuter) Henrik fick mig att plocka upp målvaktsspaden, men Joel är en av de allra största i Frölundas historia. Han är en spelare vara tröja garanterat kommer hänga i Scandinaviums tak den dagen hans fantastiska karriär når sitt slut och jag hade varit otroligt hedrad över att ha vad som kanske är Frölundas vackraste tröja (enbart i konkurrens med retrotröjan från 2004/2005) med en av klubbens främsta genom tidernas namnteckning på hängandes på min vägg!

 57. #7 Henrik Tömmernes

  Offensiv back som glänser med sina spelkvaliter. Inte många som har lika fin glid vid blålinjen, blicken uppe och kan ladda bössan eller bara dra i väg en livsfarlig dragskott. Man bara njuter när Tömmernes glider runt och får spelet med pucken se så onödigt lätt ut. Har dessutom gjort det finaste valet som finns, att lämna kaffeFärjestad och flytta till älskade Frölunda!

 58. Jag gör det lokala valet: Hyllar Sebastian Stålberg #17 med moderklubb Lerums BK. Sebastians hockeyresa visar de unga spelarna att det går att ta plats i Frölundas A-trupp, en bra förebild som borde lyftas fram mera just för att han är ”närproducerad” och inte fullt lika gubbgrinig som Figren eller Big C – #20.

 59. Du e min favorit Johan. Laget e på dekis!

  Jag behöver ingen tröja ja e glad ändå 🙂

 60. Joel som kom hem o är en stor o ödmjuk kapten i vårt älskade Frölunda en kämpe o fin förebild

 61. Joel Lundqvist!
  Finns det någon mer komplett spelare i Sverige? En defensiv, offensiv (precis, har båda delar) stark center som kommer bli oerhört jobbigt att ersätta den dag han slutar. En profil för hela ligan som egentligen har allt vad som förväntas av en hockey spelare! En härförare och ruskigt bra förebild!

 62. Nicklas Lasu. En spelare som fortfarande är klubben i mitt hjärta trogen och som man kan lita på i match efter match, oavsett dag, månad och tid. Har ett hjärta större än avenyn för föreningen och då många lämnar för att tjäna in lite mer pengar så är Lasu alltid kvar. En gigant och en stor förebild på flera olika sätt för speciellt alla de som älskar Frölunda.

 63. Joel Lundqvist, är den spelare i dagens Frölunda som kämpar dag in och dag ut. Visar stort hjärta och passion på träning samt match. Visar stort engagemang för laget och alla personer runt omkring organisationen. Har även ett C på bröstet, och det är ett bevis på att han är lagets hjärta.

 64. Nicklas Lasu är utan tvekan min favorit. Han har vuxit fram som den sista av gamla skolans hockeyspelare, både genom sin trofasthet till klubben och i spelet på isen. Lasu personifierar epitetet en ”Go Gubbe” med sin ödmjuka, skämtsamma personlighet och kan, efter att ha tagit över som kapten och slagit Ronnie Sundins notering av antal Frölundamatcher, mycket väl vara bärare av den sista tröjan som hissas av Frölunda, någonsin.

 65. Mitt svar är förutsägbart och kanske lite tråkigt. Joel Lundqvist!

  Jag håller med allt som Viktor skriver om Lasu. Men allt kan även sägas om Joel. Ja förutom åren i NHL.

  Joel har fått epitetet ”Kapternernas KAPTEN”, inte bara från Roger Rönnberg, utan även från personer utanför klubben. Han har lett laget till SM guld och två CHL guld. Lägg där till hans två tidigare SM guld. Detta borde göra honom till Frölundas mest framgångsrika spelare genom tiderna.
  Men förutom det så ger han alltid allt. Även under de säsonger han har spelat skadad har han varit en tongivande spelare. Han är även ansiktet utåt. Han ryggar aldrig för obekväma frågor och för sig alltid som en gentleman, ja kanske inte på isen, där han heller aldrig ryggar för motståndarna.
  Svårt att inte ha ”Mister Frölunda” som sin favorit.

 66. Nicklas Lasu é min favorit spelare, det é en spelare med jättestort hjärta i Frölunda. Han har valt att stanna kvar i Frölunda och slitter och kämpar i varje match i ur och skur. Han har sällan fått de stora rubrikerna och jag blev så superglad och unnade honom verkligen att få avgöra CHL finalen.

  Han é Mr Frölunda och är den viktigaste spelaren och har varit det i många år. Mitt hjärta skulle brista om han skulle lämna Frölunda som det löst ryktas om, kan inte ens tänka den tanken

 67. Rasmus Dahlin.

  Det kanske uppfattas som väl trist. Att falla så pladask för ungdomens glans, för att något är nytt och fräscht. Jag kan köpa det vissa andra säsonger. Inte nu.

  Nu har vi en 16-åring som bakom sin gallerhjälm besitter ett spelsinne som skulle göra de flesta andra avundsjuka, och ett lugn som en 16-åring inte borde kunna ha.

  Charmen med att se på SHL handlar i mina ögon inte alltid om att få se bra hockey – de bästa spelarna drar ändå till NHL – utan att få vara med och ”upptäcka” hockeyns framtid. Rasmus Dahlin är den största guldklimpen sedan Erik Karlsson, och vi får nöjet att se honom på nära håll i ett par säsonger till. Det är allt annat än trist.

 68. Nicklas Lasu, som alltid spelar med hjärtat och följer sitt hjärta. En blivande kapten. Du är guld för oss, Lasu!

 69. Joel Lundqvist är helt klart favoriten i dagens Frölunda, det hjärtat, den personligheten, den viljan, kraften och den ledar rollen kommer bli riktigt svårt för Frölunda att ersätta den dagen han försvinner! ”Det finns nästan bara en Lundqvist, Joel iaf✌️”

 70. Johan Sundström, efter att ha haft det kämpigt ”over there” så återvände han till klubben i sitt hjärta inför säsongen 2015/2016. Vem hade kunnat ana att killen skulle vara en så starkt bidragande orsak till SM-guldet och bli hela slutspelets MVP samma säsong? Med en uppoffrande spelstil och ett driv på mål, är det bara en tidfråga innan Johan är tillbaka på andra sidan och i NHL. Johan är en ledare på isen och förebild för andra spelare som kanske behöver en nystart.

 71. Nicklas Lasu, i en tid där spelare byter klubbadress titt som tätt är Lasu spelaren som vid 27års ålder fortfarande bara tillhört vår klubb. Med ett hjärta och passion för Frölunda är han favoriten. Lite som det var förr i tiden, sådana trotjänare finns det inte många av i dagens hockeysverige.

Kommenteringen är stängd.