Rönnbergs försvarstal: ”Så jäkla usel har han inte blivit!”

170923 Fršlundas mŒlvakt Johan Gustafsson deppar efter inslŠppt mŒl under ishockeymatchen i SHL mellan FŠrjestad och Fršlunda den 23 september 2017 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRN / kod FK / Cop 185
Bild: FREDRIK KARLSSON

Frågar du Johan Gustafsson så tycker han garanterat att han skulle ha tagit alla fyra insläppta mål mot Färjestad i lördags – och det är den tävlingsinstinkten som får Roger Rönnberg att sitta lugnt.

Han har förtroende för sin keeper, även om konkurrenten Johan Mattsson har den vassare dagsformen.

”Det blåser jävligt mycket vindar nu. Visst, Mattsson är duktig – men de flesta medaljer som jag vunnit har jag vunnit med JG. Så jäkla usel har han inte blivit helt plötsligt”, säger Rönnberg bestämt.

Han ser ett annat problem.

”Däremot spelar vi väldigt dåligt försvarsspel framför honom. Jag frågade Johan själv – vilka skulle han ha tagit i lördags? Alla fyra, svarade han. Men då frågade jag: Vilka hade Henrik Lundqvist tagit? Vi måste få de som spelar framför att spela upp en målvakt – och det är det som vi pratar om. Så där får det inte se ut. På ett mål har vi fyra gubbar som står och tittar och kommer inte fram. ”

160424 Frölundas målvakt Johan Gustafsson jublar med SM-pokalen efter final 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Frölunda den 24 april 2016 i Skellefteå. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87198
Bild: JOEL MARKLUND

 

 

 

 

7 kommentarer om “Rönnbergs försvarstal: ”Så jäkla usel har han inte blivit!”

  1. Per: Nej, Johan är inte den bästa målvakten i SHL. Just nu ska tilläggas.
    Å andra sidan så har ingen målvakt varit direkt lysande såhär långt. Jag tycker dock att man skulle ha fortsatt med Mattsson, då han höll nollan mot KHK. Dumt att byta i det läget, även om JG har mer erfarenhet osv än vad Mattsson har. Sedan är försvarsspelet många gånger så svagt att man blir mörkrädd.. Får inte se ut så på den här nivån.

  2. Nåja, kan garantera att Eoger inte ör blind el dum. Självklart har han sett matchen i efterhand och blivit lika förvånad som vi blev, av JGs tafatta målvaktspel!
    JG går ner och täcker, han agerar inte! En dödssynd som målvakt!

  3. Det var ju lite ynkligt försvarsspel framför mål i kombination med lite missflyt. det händer ibland. Titta tex på Fasth och monstret. Växjös försvar har varit svagt vilket gör att enkla mål uppstår från närahåll. Samma sak med LHC. En gång är ingen gång, två matcher är en vana.

Kommenteringen är stängd.