Plüss hyllar tiden i Frölunda: ”Viktigaste investeringen”

050412 Ishockey, Elitserien, Fršlunda: De Svenska MŠstarna (SM-Guld) firades pŒ Gštaplatsen. Henrik Lundqvist, Martin PlŸss och Tomi Kallio njuter av stunden © BildbyrŒn - 51181 - Foto: Marcus Ericsson
Bild: MARCUS ERICSSON
050412 Ishockey, Elitserien, Fršlunda: De Svenska MŠstarna (SM-Guld) firades pŒ Gštaplatsen. Martin PlŸss © BildbyrŒn - 51181 - Foto: Marcus Ericsson
Bild: MARCUS ERICSSON

Jag kan inte undanhålla er de här citaten från Martin Plüss, som i dag lämnat elithockeyn bakom sig.

Det är min schweiziske kollega Sven Schouch som pratat med den store lille centern om tiden i Frölunda – och skickat de här svaren.

Vad stannar kvar efter en sån karriär som du haft?

”Tiden i Sverige var otroligt viktig för min karriär. Jag minns att många avrådde mig att byta klubb till Frölunda under NHL-lockouten. Men jag var ändå modig nog att göra bytet – och det betalade sig …”

Hur kommer det sig?

”Jag kom till den bästa klubben i landet – och det var en av de mest värdefulla investeringarna i min karriär. Än i dag har jag kontakt med folk i föreningen. De här kontakterna är ovärderliga.”

Berätta mer.

”Jag var tvungen att bevisa att jag höll – långt långt från mitt hemland. Jag fick ett nytt perspektiv, jag såg plötsligt vissa saker mer kritiskt. Jag upptäckte nya träningsmetoder och en annan mentalitet. I efterhand kan jag säga att jag fick enorm nytta av svenska influenser och intryck. Jag utvecklade mig som spelare – och som person.”