Tack och adjö, Martin Plüss

071201 Ishockey, Elitserien, Modo - Fršlunda: Martin PlŸss, Fršlunda 1-2 (jubel) © BildbyrŒn - 95036
Bild: BILDBYRÅN

I dag lämnade han beskedet. Det blir ingen mer hockey. Fyra olympiska spel, tolv VM (ett silver), sex titlar i Schweiz – och så förstås ett guld med Frölunda.

Martin Plüss, 40, kan se tillbaka på en fantastisk karriär.

Jag träffade den genomtrevlige schweizaren så sent som 2014 i Sotji – och han berättade då att han fortfarande besöker Göteborg och vänner här varje sommar.

Han pratade fortfarande flytande svenska – och såg ut att ha en kropp som en viss Zlatan Ibrahimovic.

Men efter guldet tillsammans med Ryan Lasch i SC Bern i våras har beslutet sakta vuxit fram. Det får räcka nu.

Familjen ska få mer tid.

””Min magkänsla efter titelförsvaret med Bern sa att det här kan vara rätt ögonblick att sluta och att ändra mina prioriteringar i livet. Jag hade nått målet att spela på min personliga toppnivå fram till 40”, berättar Plüss i ett avskedsbrev.

Han var på väg att fortsätta, har tränat för fullt de senaste sex månaderna …

”Jag fortsatte att träna, men tillbringade också mycket tid med min familj. Och så från den inledande magkänslan beslöt jag att avsluta min karriär som en professionell ishockeyspelare …”

Det blev fyra säsonger i Frölunda för centern. 195 matcher, 66 mål och 70 assists. Och förstås guld år 2005.

”Det sägs att det bästa återstår fortfarande. Jag  kan se tillbaka på en oerhört inspirerande och händelserik karriär, men ser också fram emot att se vad som händer härnäst. De närmaste månaderna kommer jag säkert att fortsätta att använda för att tillbringa mycket tid med min familj och planera framtiden med den. ”

Tack för den här tiden, Martin.

5 kommentarer om “Tack och adjö, Martin Plüss

  1. Håller med er alla som har kommenterat Martin. En fantastisk lag spelare med stor ödmjukhet. Bästa hälsningar till dig Martin.

  2. Tack för allt, underbara Martin! Man har aldrig kunnat släppa hur vidrigt han kastades på soptippen och tvingades iväg av Nubben.

  3. Minns Martin och hans fru med stor glädje, var deras svensklärare och besökte dem och deras katt vid Svingeln många gånger. Båda var jättetrevliga, fick många gratisbiljetter till matcher där jag brukade sitta med martins fru samt en gång med Arto Tuokio som inte fick spela den matchen. Var också min elev. Ha det bra Martin!

  4. En sann legend för Frölunda med ett riktigt STORT hjärta. Kommer alltid att komma ihåg Martin, om det kunde finnas fler som honom skulle Frölunda alltid vara i topp.

    Kan nog inte säga tillräckligt med positiva saker om honom, men Martin och Tomi är nog bland de bästa Frölunda har haft (visst det finns några till).

    Ha de gött Martin 🙂

Kommenteringen är stängd.