TÄVLING: Vinn biljetter till Kallios hyllning

På lördag vid klockan 17.30 kliver en av de allra största ikonerna i Frölunda HC:s historia in på isen i Scandinavium igen. Tomi Kallio, 41, sluter cirkeln – och ska hyllas med en ceremoni i samband med matchen mot Mora IK.

Nu har du chansen att närvara.

Det finns tio biljetter att tävla om – och du behöver bara motivera med just ditt allra bästa minne!

Skriv också hur många biljetter som du önskar vinna – så väljer jag som enväldig domare i bästa Christer Lärking-stil ut vinnarna.

Senast fredag klockan 12.00 ska din motivering vara inne – och sedan publicerar jag vinnarna på eftermiddagen.

Så vad väntar ni på?

Skriv i kommentarsfältet!

 

32 kommentarer om “TÄVLING: Vinn biljetter till Kallios hyllning

 1. Wow vilken tur jag såg detta!
  I fianlserien -03 fram till första GULDET på evighet blev jag helt förälskad i Kallios spel på isen!
  Sedan dess var han favoriten i hjärtat under hela sin tid här men största anledningen var faktiskt för den underbara person han var! Han kändes som en Göteborgare och behandlades som sådan av oss fans! ❤️

  Jag blev bestört när han skickades ut på en förnedrande sätt och det skulle vara enormt stort att få hylla honom i fullsatt Scandinavium för allt han gjort för oss fans och klubben!

  Vill väldigt gärna ha 2 biljetter till mig och kompisen som jag följde vägen framtill GULDET -03 ihop med!

 2. Med Tomi var det endast kärlek vid första ögonkastet. Inför slutspelet 2003 bröt han ett finger och undersöktes på Carlanderska där min mamma då arbetade. Den dagen låg jag hemma i soffan med feber, och hem kommer mamma med Tomis autograf och en personlig hälsning till mig – ”Best wishes to Gustav”
  Glömmer det aldrig. Denna ramades in och har följt med mig i livet ända sedan dess.

  Jag behöver dock inga biljetter till denna match, det köpte jag samma morgon som de började säljas. Det borde alla ni som inte vinner här också göra, detta är en unik chans som aldrig kommer igen…

 3. Jag skulle bli väldigt glad att äntligen få se Kallio hemma i Gbg igen! Även om inte tröjan hissas så måste de bli en grym avtackning av en av dom absolut största!!

 4. Skulle vilja bjuda med mig en barndomsvän på matchen av en enkel anledning.
  – Vi var på vår första frölundamatch tillsammans som var guldmatchen 2003. Vi båda blev förälskade i hans sätt att spela och gick i periodpausen och köpte varsin matchtröja med nummer 71 på ryggen.

  Det hade varit magiskt att få gå med honom en gång till då vi bor ganska långt bort från varandra och på nåt sätt knyta ihop säcken från första gången vi såg honom tills sista gången.
  Önskar 2 biljetter.

 5. 2003. Avgörandet. Tomi Kallio. Rysningar än idag. Vore riktigt fint att få vara med och hylla honom. Önskar 2 biljetter

 6. Tomi Kallio är och förblir en av VF:s största spelare någonsin.
  Jag säger SM 2003 och hans mål .
  Vilken sisu , vilken kille låt hans minne för alltid finnas kvar i Göteborg
  Alla vi som älskar VF ända sedan Bittans tid
  Gärna 2 biljetter till Moramatchen

 7. Jag skulle mer än gärna vilja se hockey på Lördag! Jag har aldrig sett varken Mora eller Tomi Kallio. Jag vill verkligen se denna hyllning som det pratats om ett tag nu. Skulle jag få ta med min mamma skulle jag bli glad. 2 biljetter. Tack

 8. Det första jag spontant kommer att tänka på är en match mot Leksand. Frölunda låg under med 0-4, endast fem minuter från slutet. 1-4 kom, 2-4 kom, och så tryckte Kallio in 3-4, hoppade in i sargen och jublade – publiken som var kvar jublade tillbaka ännu mer. Galen stämning som exploderade när Kahnberg kvitterade med en tiondel kvar! Men det halvt tandlösa leendet från Kallio, det glömmer man inte!

 9. För 50 år sedan såg jag och två kompisar Mora spela ishockey i sin ”Lada”,vi åkte en Volkswagen Bubbla upp till matchen och det tog 5 mil innan vi fick någon värme i den i höjd med Borlänge,men det var det värt !Firande av detta jubileum med 50 år sedan senast och samtidigt fira Ikonen Kallio och samtidigt vara Leksand och mest Frölunda fan!Det går inte av för hackor!!

 10. SAATANAN HYVÄ UKKO! (Jämför med Go Gubbe!)
  Man, lejon och indian är synonymt med Tomi Kallio!
  Du gav alltid allt för Göteborg, för Frölunda och till dina supportrar. 2003 fick vi verkligen till det, du var skillnaden!

 11. Idoler brukar man ju ha i sitt favoritlag…,men för mig är Tomi Kallio ett lysande undantag! Med rötter i norr är Skellefteå AIK laget i mitt hjärta, och har så varit ända sedan jag började gilla hockey som 9-åring 1969. Missar aldrig en match mellan Frölunda och Skellefteå. Tomi Kallio är en underbar hockeyspelare och verkar vara en mycket trevlig person, så han blev min favorit, trots att han spelade i ”fel ” lag. När han inte fick fortsätta i Frölunda, skrev jag till honom att jag skulle sakna honom i Scandinavium. Jag önskade honom också lycka till i Växjö, men kunde ju då inte veta att de skulle vinna finalen mot mina favoriter Skellefteå!! Det skulle vara fantastiskt att få komma till Scandinavium och se hyllningen av honom – trots att tröjan tyvärr inte kommer att hissas!!

 12. Har många fina minnen av Kallio. Ett av dom är när jag bjöd Tomi, Oduya och Anton Axelsson på en öl på Bryggeriet efter en match. De hade precis spelat sista matchen innan uppehåll. Fick en pratstund med dessa herrar och det glömmer jag aldrig. Skulle vilja ta med mina 2 pojkar så de får uppleva den här kvällen.

  PS: familjebiljetterna är slut

 13. När jag Såg Tomi kändes det som ren magi. Han rörelsemönster var beundransvärt. Har aldrig sett en liknande i Elitserien. Han spred energi till hela laget omgående. Vi har har många stjärnor i Frölunda genom åren men aldrig som givit oss sådan värme. Bästa vore om jag fick chansen att få vara med och hylla honom.

 14. Jag vill helt enkelt överraska världens bästa och mest hockeytokiga man Peter med 2 biljetter och en fantastisk lördag för oss tillsammans med Frölunda!

 15. Ett guldjubel i soffan 2003 och på plats i Scandinavium 2005. Däremellan massor med minnen av denne fantastiske hockeyspelare.
  Jag har en önskan om att ta min 4-årige son till Scandinavium på lördag så att han också får uppleva Tomi Kallios storhet.

 16. Mitt allra bästa minne utav Tomi Kallio är: Hans avgörande mål mot Färjestad i SM-Finalen 2003! Vilken glädje han har och han kommer alltid att förbli en go gubbe. Hans kämparvilja varenda match dag in och dag ut! Skulle jag vinna, så vill jag ha 2 biljetter till denna match!

 17. Ett guldjubel hemma i soffan 2003 och på plats i Scandinavium 2005. Däremellan massor med minnen av denne fantastiske hockeyspelare som etsat sig kvar. Jag önskar verkligen att jag kan ta med min 4-årige son till Scandinavium på lördag så att han också får uppleva Tomi Kallio.

 18. Första gången jag såg Kallio i Scandinavium hade han guld på handskarna ! Då förstod jag direkt att det va guld han va ute efter !:) vilken kille

 19. Första gången jag såg Kallio på riktigt var i hans guldade handskar! Då förstod man ju med en gång att det va guld han siktade på

 20. Mitt största minne av Kallio är när han tog sig tid att prata med mig i över 30 minuter. En av mina största idoler tog sig tid att prata med mig så länge. Han var alltid trevlig och hjärtligt, älskade Göteborg och oss fans. Sen självklart båda gulden han var delaktig i. Men framförallt minns jag hans värme och kärlek till oss fans.
  Skulle gärna vilja 2 biljetter 🙂

 21. Min första ”kontakt” med Kallio var när Frölunda valde honom före hård skjutande och mer etablerade Hannes Hyvönen som istället gick till ärkerivalen FBK inför slutspurten av Elitserien. Helt galet ansåg jag!!!
  Några månader senare var Kallio min GULD-hjälte. Nu har jag gått med DUMSTRUTEN PÅ I MÅNGA ÅR!!!

 22. Såg Kallio och company 2005 när dom tog guldet på hemmaplan. Herregud vilken upplevelse. Skulle gärna vara med och hylla hjälten Kallio igen.

 23. Hösten 2000, nyinflyttad Göteborgare, Frölunda-AIK, min sambo hade köpt biljetter till matchen, misstänker att det var för att hon ville se mig ”förnedrad”, mycket riktigt en bit in på 2:a perioden ledde Frölunda med 2-0 och jag kände mig jäkligt liten på läktaren bland Frölundasupportrarna. Men när matchen var slut var det jag som gick gladast hem från matchen, AIK vann med 5-2!
  Tilläggas bör att jag nu för tiden även glädjs när Frölunda vinner!

 24. Mitt bästa minne av Kallio är när jag mötte honom på stan en fredagkväll och han tog sig verkligen tid att stå och prata över 30 minuter. Han var så jädra schysst och snäll. Sen självklart båda gulden där Kallio var bidragande orsak, Men just att han älskade Göteborg och oss fans och tog sig att stå och prata med mig är nog det största minnet.

 25. Skulle vara underbart att se Kallio hyllas så mycket han har betytt för Fröunda och han är en underbar människa.

 26. Jag verkligen älskar hockeyn här i storstaden Göteborg och e hockeytokig gubbe och de skulle vara en stor upplevelse och få gå på matchen när Kallio blir hyllad 🙂

Kommenteringen är stängd.