Hinner Rangers ikapp en slutspelsplats?

Det är nåt speciellt att kliva in i mäktiga Madison Square Garden ett par timmar före nedsläpp. Ute i gångarna är det febril aktivitet. Popcorn fylls på. Muggar staplas. Ölen kyls. Pizzan värms.
Det finns mat och dryck så långt ögat når.

Inne i hallen är det alldeles tyst. Inte en enda människa är där inne. Sedan kliver killen som sjunger nationalsången in där för en soundcheck. Han övar på The Star-Spangled Banner så att armarnas hår reser sig.

The Flying Puck, fansens pub, är det full fart. I ett hörn står två damer i full Frölunda-mundering.

Titti Döme och Liselotte Kjellberg har åkt med GP-sportens läsarresa till New York – och den här gången vill de inte se Henrik Lundqvist utbytt efter fyra snabba baklängesmål.

Kanske kan de till och med bli uppmärksammade den här gången? Det finns ju rätt bra odds för det, med Frölunda-tröjor och vikingahjälm på sig.

För New York Rangers gäller det att lyfta spelet. Det är 31 omgångar kvar till slutspel – och laget har på inga sätt gett upp.

Det är åtta pinnar till Columbus Blue Jackets, som har den sista slutspelsplatsen – och på sista tiden har Rangers i alla fall vunnit fem av sju matcher.

Svenske stjärnan Mika Zibanejad är ligans allra hetaste – och har 15 poäng på åtta matcher. Men bakom förstakedjan ser det dock lite tunnare ut.

I gästande Los Angeles Kings spelar Oscar Fantenberg i andra backpar – och den förre frölundaiten vill väldigt gärna spräcka säsongens målnolla.

– Jag gör gärna mål på Henke! Jag vet också nån som skulle bli väldigt glad där hemma om jag gör mål. Jag har nämligen lovat min sambo att raka bort skägget när jag gör mål, säger Fantenberg.