GP:s grävreporter prisas

Som chefredaktör är jag extra stolt en sådan här dag. Väldigt roligt att GP:s reporter Daniel Olsson får Publicistklubben Västras stora pris. I kväll delas priset ut vid Publicistklubbens möte på Pustervik i Göteborg.

Granskande journalistik är ett av GP:s viktigaste uppdrag. Vår journalistik ska vara vass, sann och trovärdig. Daniel är mannen bakom många av GP:s granskningar de senaste åren. Den senaste månaden har Daniel tillsammans med reportrar på våra systertidningar i Västsverige granskat personaltätheten på dagis. Tillsammans med GP:s Anders Martinsson har han också granskat föreningsbidragen till fotbollsklubben Qviding. En granskning som hittills lett till en polisanmälan och avhopp från Qvidings styrelse. Förhoppningsvis leder den också till att Idrott- och föreningsnämnden får bättre koll på att skattebetalarnas pengar framöver fördelas och används på rätt sätt.

I morgon firar vi Daniel med tårta på redaktionen.

2 kommentarer om “GP:s grävreporter prisas

  1. GP kan vara mycket stolta att ha en sådan bra journalist som Daniel Olsson som gräver fram så mycket som han gör. Hoppas att det blir fler priser i framtiden.

    1. Vi får väl hoppas då att han gräver fram ännu mer som gömts undan allmänheten i trängselskatte- och västlänkeneländet.

Kommenteringen är stängd.