Stort intresse för Göteborgs näringsliv

Intresset för Göteborgs lokala näringsliv är stort. Det märker jag inte minst i mina kontakter med GP:s läsare. För att på allvar möta detta satsar vi inom Stampen Local Media nu på en särskild sajt med nyheter om företag och företagare i Göteborg. I veckan sjösattes Affärer i väst http://affarerivast.se/

Martin Holmberg, med en bakgrund bland annat som chef för GP:s Ekonomi- och politikredaktion, är eldsjälen bakom den nya sajten:

Vad kan vi räkna med att läsa om på Affärer i väst? – Nyheter om företag i och kring Göteborg. Reportage om aktuella och intressanta människor inom det lokala affärslivet. Nedslag från evenemang för näringslivet och inspel från initierade och tankeväckande gästkrönikörer.

Ditt absoluta drömjobb nu under våren? – En kul fråga. Jag vill genom närvaro och engagemang göra Affärer i väst till en sajt där man gillar att hänga. Inte hela tiden, men gärna en stund varje dag och där besöken ger både ny kunskap och inspiration. Ja, varför inte också ett leende ibland? Min dröm är att läsarna är generösa och delar med sig. Då har Affärer i väst verkligen förutsättningar att bli en mötesplats i sin nisch.

Hur kommer sajten att skilja sig från GP:s ekonomisajt? – Affärer i västs profil är ännu mer lokal och kommer ha många ”mindre” nyheter och skildringar från företagsvärlden i skikten under jättebolag som exempelvis AB Volvo, Volvo Cars, Astrazeneca och SKF.

Vilka vänder sig den nya affärssajten till? – Till alla som är nyfikna på vad som rör sig i Göteborgsregionens affärsliv. Då med fokus på de små och medelstora bolagen. Vi tänker oss att de flesta läsarna och annonsörerna bor och verkar i området. Samtidigt fick jag ett mejl från Japan direkt efter lanseringen. Den läsaren var glad över att kunna följa näringslivet här från sin fjärran utsiktsplats.

Hur ofta kommer sajten att uppdateras? – Det kommer förstås att variera beroende på typ av innehåll och dag. Vi börjar i det lilla och just nu är jag ende fasta medarbetaren. Men utgångspunkten är tre gånger varje vardag.

Vilka reaktioner har du fått hittills? – Utan att överdriva – jättepositiva! Både till initiativet och till sajten. Det finns alldeles tydligt ett stort intresse. Att driva Affärer i väst är och ska bli oerhört roligt. Det jag möjligen räds är att förväntningarna skruvas upp till nivåer som just nu inte är realistiska. Vi har, som jag var inne på, valt att börja i det lilla formatet.