Allt fler upptäcker fördelarna med eGP

Ni är allt fler som upptäcker fördelarna med eGP. Alla som prenumererar på papperstidningen har tillgång till eGP på köpet. Den elektroniska varianten av tidningen är en kopia av pappertidningen, men med några små tillkommande finesser som att vädret och vissa annonser är klickbara.
Men vad har man då för nytta av e-tidningen när man ändå får papperstidningen i brevlådan?
För ett år sedan mötte jag sällan någon som insåg fördelarna, men under våren har det verkligen hänt något. Allt fler har börjat läsa eGP de elva dagar om året då det inte ges ut några morgontidningar. Senast på Nationaldagen hade eGP 75 000 läsare. Det är en fantastisk siffra som slår pappersupplagan för alla svenska tidningar utanför storstäderna. Fördelarna är förstås att man kan läsa eGP var man än befinner sig. I sommarstugan, i båten eller på resa. Något som kan komma väl till pass så här i semestertider. För GP tar inte ledigt. Vi håller koll och bevakar de stora nyheterna åt dig oavsett var du befinner dig. Vi har en fullspäckad sommar framför oss och GP är med där det händer. Samtidigt ska vi så klart bjuda på förströelse och avkopplande läsning som hör sommaren till.
Startskottet för Sverige i fotbolls-VM gick i veckan. Sportens Eric Hilmersson på plats i Kanada så länge de svenska damerna är med i matchen. Nästa helg väntas båtarna i Volvo Ocean Race gå i mål här i Göteborg. Vi räknar med en riktig folkfest som givetvis kommer att synas i GP.
Veckan efter midsommar spelar One Direction på Ullevi. Värt att notera är tävlingen som pågår till och med den 17 juni klockan 12. Förstapriset är att få träffa One Direction i samband med konserten. Andra pris är en plats på pressläktaren tillsammans med GP:s recensent Daniel Claeson.
Partille Cup i handboll i slutet av juni, Falsterbo Horse show i juli och Gothia Cup i juli är andra stora evenemang som GP kommer att bevaka. Vi är också på plats i Almedalen. Gunilla Grahn-Hinnfors och Caroline Karlsson bevakar det nyhetsmässiga, medan ledarredaktionens Alice Teodorescu och Adam Cwejman deltar i en rad seminarier.
På sommarsidorna bjuder vi varje vecka på ett utflyktstips i Västsverige och vår konsumentredaktion kommer att testa vaniljglass, cykelväskor, solkräm, badtermometrar och myggmedel. På Världens Gång blir det mycket hav och salta vindar. För 63 år sedan seglade Evert Taube längs västkusten för Göteborgs-Postens räkning. I sommar upprepar trubaduren Martin Bagge och Taubeexperten David Anthin seglatsen.
Häng med GP i sommar – oavsett om du läser oss i papperstidningen, mobilen eller läsplattan!

PS Maj månad var en riktigt bra månad för GP i sociala medier. På Facebook och Twitter har gensvaret från er läsare aldrig varit större. Det som framför allt engagerar är när det bränner till i lokala frågor, som när filmen spreds med busschauffören som fick handbojor för att han saknade giltigt färdbevis. Debatt- och ledarartiklar får stor spridning, liksom när våra krönikörer skriver om frågor som berör.