GP-höst laddad med nyheter

Sommaren kom till sist. När vi precis hunnit acklimatisera oss och insett att vi tryggt kan lämna både kofta och paraply hemma så är det plötsligt dags för både skolstart och rivstart på jobbet.

Här på GP har nyhetsarbetet inte tagit någon paus. Vi är laddade för att göra en riktigt bra tidning – oavsett om du läser oss digitalt eller i papper.

Den här hösten ska vi satsa extra på papperstidningen. Det blir en rad nya inslag och vi kommer knyta nya profiler och skribenter till tidningen.

Michael Verdicchio och Adrianna Pavlica med erfarenhet från bland annat Sveriges Radio och SVT ska fokusera på granskande journalistik. Vi vill lyfta vår ekonomi- och näringslivsbevakning och har därför precis startat rekryteringen av en näringslivsreporter.

En av GP:s mest uppskattade reportrar, Britt-Marie Mattsson, gick i pension i juni. Till min stora glädje fortsätter Britt-Marie att bevaka USA för GP:s räkning. Fram till presidentvalet i november nästa år kommer Britt-Marie Mattsson skriva initierade artiklar varje vecka.

I slutet av september gör Anna Mannheimer efterlängtad comeback i GP:s spalter som ny söndagskrönikör. Sarah Britz lämnar GP för nytt jobb som chefredaktör för tidningen Faktum, men Sarah kommer ingå i gänget som skriver söndagskrönikor.

Om ett par veckor är det premiär för en helt ny fredagssida där Två Dagars spanare Fredric Askerup och Agnes Arpi lotsar oss ut i Göteborgs krogvimmel.

I höst utvecklar vi också den lokala debatten i en ny form under vinjetten Duellen.

Nyhetsmässigt står vi inför en händelserik höst. Blir det SM-guld till IFK Göteborg? Allsvenskan går in i slutspurten och är mer spännande än på länge. Den 17 september är det hockeypremiär i Scandinavium. Redan nu konstaterar GP:s Johan Rylander att ett guldfirande på Götaplatsen till våren är inom räckhåll.

I slutet av september är det dags för bokmässa i Göteborg. GP finns som vanligt på plats med egen monter. Bland årets hetaste gäster finns kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke, videobloggaren Clara Henry och författaren David Lagercrantz.

Vi har mycket mer på gång under hösten.

Vad vill du att vi ska tillföra eller förbättra i GP? Tveka inte att mejla mig eller redaktionen.

PS 1  Ett kraftigt önskemål från våra annonsörer är att få annonsutrymme på sista sidan i del 1 ett antal dagar i veckan. För att möta detta flyttar vi nästa vecka vädret till sista sidan i del 2 måndag till lördag. På söndagar hittar ni vädersidan på kulturdelens sisa sida. Det innebär också förändringar för Teknik & trender och PS som flyttar till sista sidan i del 1 och samtidigt får nya publiceringsdagar.