Fler nyheter i GP

”Trovärdigheten är medias enda valuta, naggas den i kanten så är det kört. Jag vill gärna betala för GP men då är ärlighet ALLTID nyckelordet.” Så kommenterade en läsare min förra spalt om hur vi värnar trovärdigheten i Göteborgs-Posten.
I veckan har jag haft Marknadsföreningen i Göteborg på besök. Under namnet Next step driver MiG ett projekt i syfte att skapa en arena där studenter och näringslivet möts. Gästerna var tiotalet doktorander och masterstudenter, alla under 30 år, som var bergfast övertygade om att kvalitetsjournalistik har en framtid. Det var ljuv musik för en redaktör. Här satt en ung generation samhällsmedborgare och förklarade hur viktigt de tycker att det är med seriösa medier som med hög trovärdighet kan förmedla bekräftade nyheter, förklara sammanhang och ge bakgrunder.
Det är precis detta som är grunden för GP:s verksamhet. Det senaste halvåret har vi rekryterat nya medarbetare, engagerat nya kolumnister och tillfört en rad nya inslag i papperstidningen. Allt för att leva upp till era förväntningar på en nyhetsledande, initierad och trovärdig morgontidning.

Vi har lanserat Krogkollen, Debattduellen och Näringslivsprofilen. I veckan presenterade vi fem nya krönikörer som ska turas om att skriva på Namnsidan varje tisdag. I onsdags var det premiär för det nya livsstilsuppslaget Mersmak. I fredags skrev Torbjörn Isacson, som i veckan nominerades till Stora Journalistpriset, sin första ekonomikrönika i GP. Han och Per Lindvall kommer växelvis skriva kolumner på GP:s Ekonomisidor varje fredag.
När vi frågat GP:s läsare vad de vill läsa mer om kommer träning och hälsa högt upp. Därför lanserar vi i dag uppslaget Puls som ska återkomma varje söndag.
För att ge tidningens innehåll full rättvisa och verkligen lyfta fram vårt unika innehåll – lokala nyheter, granskningar, och profiler – har vi gjort om GP:s förstasidor. Vi hoppas att du upplever dem som renare, tydligare och mer lättavlästa.
Vår förhoppning är att du uppskattar våra satsningar på papperstidningen. Längre fram i vinter är det våra sajter som står på tur. Vad tycker du om GP:s journalistik? Vad vill du helst läsa om? Något som du saknar? För att vi ska kunna utveckla GP:s innehåll behöver vi få veta vad du verkligen tycker. Såväl ris som ros. Välkommen att chatta med mig på gp.se i dag, söndag, klockan 14.

PS Här kan du läsa mer om alla nyheter i GP:
http://info.gp.se/upptackforandringen/

 

4 kommentarer om “Fler nyheter i GP

 1. En sak slår mig i Cecilias inlägg. ”Torbjörn Isacson, som i veckan nominerades till Stora Journalistpriset”. Inget ont menat om Torbjörn, men att journalister nominerar journalister till andra journalister som bedömer journalister och journalister som delar ut priser till journalister. Det känns lite mycket av nepotism och narcissm för mig, speciellt om man tar med tidningsdöden i ekvationen, då går det liksom inte ihop. Är det inte dags att tänka om lite. Är det inte kunderna, läsarna, som borde nominera och bedöma. I alla andra affärsdrivande rörelser är det kunden som räknas, i media leverantören. Känns bakvänt med dagens utveckling.

 2. Hej
  Jo jag har stort intresse av att följa nyheterna i GP.
  Speciellt då jag fortlöpande bifinner mig i Kina.
  Just nu i Xiamen. Tycker dock att T Fuxborg är överrepresenterad i tidningen. Härifrån får man intrycket att det är bäst att stanna här.
  Flyktingfrågan har jag inte sett mycket av de senaste dagarna.
  Sedan stor avsaknad av de positiva nyheterna. Det kan ju inte vara så att
  det inte finns några. Bara att Ni inte tar fram dem.
  Så kör en ny positivetsrunda .Kanske intervjuer med positiva nya företagare eller nya uppfinningar.
  Lycka till:
  Lars O Danielsson

  1. Intressant att du är i Kina. Jag kom hit på 70 talet, och blev kvar i området. Sedan 15 år bor jag permanent i Kina och arbetar som frilanskorrespondent. Vad jag saknar i svenska media är någon relevant rapportering om just Kina, svenska media tycks vara helt ointresserade av landet. Jag vill absolut inte tillbaka. Sverige, landet där jag föddes och älskade, finns inte kvar. Rolf Krohna.

Kommenteringen är stängd.