Matigare papperstidning och bättre sajter

Tack för all respons på GP:s förändringar i papperstidningen! Sist efterlyste jag synpunkter på allt vi gör, och jag fick ett överväldigande gensvar såväl i min mejlbox som från alla läsare som jag i förra veckan fick tillfälle att prata med vid GP-bänken i Nordstan. Möten som gav inspiration och många bra inspel rörande allt från vår bevakning av Västlänksbygget till sportredaktionens prioriteringar.

Över lag har jag mött en stor glädje över att vi på GP nu satsar så mycket på pappersutgåvan och att vi visar hur viktiga vi tycker att våra prenumeranter är.

Jag fick ett fantastiskt brev från Inga-May Karlsson i Hisings-Backa. Egentligen var det två brev. Det första skrev Inga-May för tre år sedan, men det blev aldrig av att hon postade det. Då skrev hon:

”Min vän är åter hos mig. Efter tre månaders frånvaro finns min vän vid min sida – som vanligt sedan 40 år tillbaka. Oh, vad jag saknat dig. Vännen i fråga är Göteborgs-Posten.”

Inga-May hade gjort ett uppehåll i sin prenumeration, men kommit fram till att saknaden blev för stor. Nu hoppades hon bara en sak, att hon själv skulle få uppleva sin 90-årsdag och att Göteborgs-Postens papperstidning skulle finnas kvar.

I våras fyllde Inga-May 90 år, och i brevet daterat den 5 november konstaterar hon:

”Nu skriver jag år 2015. Jag har fått uppleva allt jag önskade på min 90-årsdag, plus att tidningen lever kvar. Det är min stund på jorden att få läsa GP vid frukostbordet.”

Jag kan lova Inga-May och alla andra att vi fortsätter att satsa på papperstidningen och att det är förenligt med allt vi gör online. För nu är det våra sajter som står på tur. Under vintern kommer gp.se och GP i mobilen få nya funktioner och nytt utseende. Vi är i full färd med att bygga om med sikte på att bli än snabbare med senaste nytt och kunna erbjuda mycket mer webb-tv.

Allt fler väljer att läsa eGP. Alla satsningar som vi gör i papperstidningen kommer också läsarna av eGP till del. De röda helgdagar som det av tradition inte kommer någon papperstidning i brevlådan finns ändå eGP att ladda ner. På Alla helgons dag slog vi nytt rekord för e-tidningen med drygt 100 000 läsare. Kommande juldagar räknar vi med nya rekord.

Vad tycker du om GP:s journalistik? Vad vill du helst läsa om? Något som du saknar? Fortsätt att höra av er! För oss är alla synpunkter viktiga när vi planerar vår nyhetsbevakning och utvecklar vårt innehåll såväl i papperstidningen som i våra digitala kanaler

Här kan du läsa om höstens förändringar av papperstidningen: http://info.gp.se/upptackforandringen/

Kommentarer om “Matigare papperstidning och bättre sajter

  1. Hej Cecilia,
    Ledarsidorna har gjort ett fantastiskt lyft när det kom in ”färskt blod”, men mycket av den övriga journalistiken skulle behöva lyftas några steg över den rådande ”Göteborgsandan”.

Kommenteringen är stängd.