En riktigt god jul tillsammans med GP

Klicka dig bort från julstöket en stund. Nu finns klickbara kryss och sudokun i eGP varje dag. Något som många längtat efter, och som det därför känns extra roligt att vi kan lansera lagom till jul.
På GP:s redaktion jobbar vi hela helgen för att leverera färska nyheter, läsvärda reportage och en hel del tävlingar, pyssel och knåp.
Vi tittar på trenderna för året som kommer, Britt-Marie Mattsson analyserar läget i världen, vi möter regionpolischefen Klas Friberg i en stor intervju om brottsligheten i Göteborg och vi synar hur förskoleverksamheten i Göteborg fungerar.
Vi recenserar förstås julhelgens största biosnackis, En man som heter Ove, och vi porträtterar både julaftonsvärden Gina Dirawi och nyårsprofilen Malena Ernman. På julafton skriver Ellen Mattson om julgrisens kulturhistoria och Torgny Nordin om julfågeln framför alla andra – domherren.
Eftersom det 2016 är 60 år sedan Harry Martinsons Aniara gavs ut berättar vi om hur hans diktsamling fortsätter att inspirera nya kulturaktörer.
Sportredaktionen kommer att summera och blicka framåt. Hit hör självklart Johan Rylanders omdiskuterade 50-lista över de hetaste i idrotts-Göteborg. Annandag jul är det av tradition bandyns stora högtidsdag. GP-sporten gör i år en extra satsning och bevakar det västsvenska derbyt mellan IFK Vänersborg och Gripen. Fast konkurrensen är stenhård. Frölunda Indians har ett intensivt spelprogram och Juniorhockey-VM startar på annandagen. Till sportbuffén lägger vi även till att handbollen, herr och dam, är i full gång, och att de norska skidframgångarna förmodligen fortsätter när Tour de Ski i Kanada drar igång på nyårsdagen.
Alice Teodorescu har gjort en översyn av ledarredaktionens gästkrönikörer. En rad nya och spännande namn presenteras på ledarsidan den 27 december. Missa inte heller Alice Teodorescus vinterprat i P1 den 30 december. Den här gången handlar hennes program om kärlek.
De röda dagar som papperstidningen gör paus kan du som vanligt hänga med i nyhetsflödet i mobilen och på webben, eller läsa eGP som finns att ladda ner tidigt varje morgon.
På juldagen drar vi igång en frågesport med fina priser. På annandagen satsar vi på en hel bilaga om husdjur, och på trettondagen bifogar vi gatutidningen Faktums senaste nummer med bland annat en lysande bra intervju med Carola Häggkvist.
Inför onsdagens uppesittarkväll laddar GPTV med Julspektakel på Polhemsplatsen. Mellan klockan 14 och 18 blir det livesändning med rimstuga och julklappstips för den som är ute i sista minuten.
Det lär inte bli en vit jul i år heller. Normalt julväder i Göteborg brukar handla om ett par plusgrader, och i år ser vädret enligt meterologerna ut att bli varmare än normalt.
Alldeles oavsett vädret önskar jag alla GP:s läsare en riktigt god jul!

2 kommentarer om “En riktigt god jul tillsammans med GP

    1. Tack för att du uppmärksammade mig! Nu har jag korrigerat. Extremt lätt att slinta på tangenterna.

Kommenteringen är stängd.