Häng med när GP laddar för 2016!

Nedräkningen kan börja. Snart lägger vi 2015 till handlingarna. Nu väntar ett nytt år med nya händelser och nya redaktionella satsningar. På Göteborgs-Posten lägger vi ett minst sagt händelserikt år bakom oss. Ett år där mycket har handlat om terrordåd och terrorhot – allt från attentatet mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo i början av januari till attackerna i Paris i november och den efterföljande terroristjakten i Sverige och övriga Europa.
2015 är också ett år som vi minns för den svåra situationen för världens flyktingar och inte minst för alla som sökt sin tillflykt till Europa. I skuggan av detta, EU:s svårigheter att enas kring en gemensam asylpolitik och Sveriges kursändring i flyktingfrågan. I Göteborg har nyhetsrubrikerna bland annat handlat om gängrelaterade brottslighet, om engagemanget kring Västlänken och om byggplanerna för Heden, Frihamnen, Eriksberg och Södra älvstranden.
Här på GP har året präglats av en rad satsningar. Under hösten har vi stärkt nyhetsbevakningen, och tillfört nya inslag och vinjetter i papperstidningen; Puls, Mersmak, Krogkollen, Duellen och Näringslivsprofilen. Vi har rekryterat många nya medarbetare och vi har knutit spännande skribenter och kolumnister till tidningen.
Online har vi vunnit många nya läsare. Allra bäst illustreras detta av hur vi med rekordfart knappar in på Aftonbladet. I januari hade Aftonbladet i mobilen en räckvidd på 62 procent i Storgöteborg (från Kungsbacka till Stenungsund till Alingsås) medan GP i mobilen nådde 38 procent. I november visar Orvestos internetsiffror att Aftonbladet nu når 63 procent medan GP i mobilen accelererat till 52 procent. 2016 räknar vi med att vara i kapp.
För en sak är säker. Vi kommer att fortsätta att satsa på tidningen – såväl i papper som i mobilen och i datorn. Just nu bygger vi om helgbilagan Två Dagar, som efter ett extra långt jullov är tillbaka i ny skrud den 23 januari. Vi snickrar också på en helt ny sajt som ska förbättra funktioner och läsupplevelser oavsett om du läser GP i mobilen, en läsplatta eller dator. Detta samtidigt som vi satsar på snabbare nyhetsuppdateringar och mer direktrapportering. Vi fortsätter att rekrytera nya medarbetare och vi har en rad spännande webbtv-projekt på gång.
Tack för i år! Och gott nytt 2016!
På nyårsafton hälsar vi här i Göteborg det nya året välkommet med GP:s traditionella nyårsfyrverkeri klockan 17.00

3 kommentarer om “Häng med när GP laddar för 2016!

  1. Gott Nytt År Cecilia.
    Mycket bra på gång, men jag saknar den riktiga ”smällkaramellen”. Att chatten med Caroline kommer tillbaka, åtminstone en dag i veckan, till glädje för oss som i det längsta försöker hålla oss ifrån de asociala medierna.

  2. Laddar ni? Jaså. Jag trodde att det skulle bli en verklig förändring på GP med Alice Tedorescu, men icke, det mesta ni publicerar är fortfarande trams.

Kommenteringen är stängd.