Het nyhetssommar tillsammans med GP

Nu är sommaren här, men GP tar inte ledigt. Vi håller koll och bevakar de stora nyhetshändelserna åt dig även i semestertider. Samtidigt ska vi så klart bjuda på förströelse och avkopplande läsning som också hör sommaren till.
Alldeles oavsett väder och vind så väntar en het nyhetssommar. Den kommande veckan går britterna till val för att ta ställning till Storbritanniens framtid i EU. Redan i morgon kan du läsa Hanna Björnhedens och Stefan Bergs reportage från London inför folkomröstningen den 23 juni. Under midsommarhelgen är Martin Spaak och Frida Winter på plats för att rapportera om valet och följa upp alla reaktioner oavsett om britterna säger ja eller nej till fortsatt EU-medlemskap.
Första veckan i juli är det som vanligt dags för politikerveckan i Almedalen. Självklart är GP med i Visby. Gunilla Grahn-Hinnfors, Anders Abrahamsson och Stefan Berg bevakar det nyhetsmässiga, medan ledarredaktionens Alice Teodorescu deltar i en rad seminarier.
Fotbollsfesten har bara börjat. Startskottet för Sverige i fotbolls-EM gick i förra veckan. Närmare 100 000 svenska supportrar finns på plats i Frankrike. Där är också GP-sportens Mattias Balkander och Fredrik Janlind. Efter gårdagens match i Toulouse väntar på tisdag kvällSveriges tredje gruppspelsmatch i Nice.
Sommar-OS avgörs i augusti på fem olika platser i och runt Rio de Janeiro. GP:s Eric Hilmersson bevakar från Rio samtidigt som sportredaktionen här hemma kommer att ha dygnet-runt-bevakning för att kunna följa alla tävlingar som avgörs nattetid svensk tid.
Konsertsommaren har börjat bra med Summerburst, två bejublade Ullevikonserter med Håkan Hellström och i går kväll Iron Maiden. Nu väntar 3 x Bruce Springsteen. GP:s nöjesredaktion förbereder en intensiv nyhetsbevakning såväl online som i papperstidningen. Efter Bruce sista spelning den 23 juli är det bara att ladda om inför 10-års jubilerande Way out west som drar igång den 12 augusti.
På Konsumentsidorna väntar tester av picknickgrillar, termosar och glassmaskiner, och i augusti förstås den traditionella kräfttesten. Två Dagars vinskribent Marie Oscarsson kommer att tipsa om goda boxviner, och vi intervjuar göteborgskockarna Håkan Thörnström, Katja Palmdahl och Karin Andersson, som delar med sig av sina egna recept.
Namnsidan satsar på serien ”Matresa genom Göteborg” där vi får möta folk från alla möjliga delar av världen som är verksamma i restaurangbranschen. Senare i juli är det dags för ”Människans bästa vän” där vi möter några hängivna hundägare.
Häng med GP i sommar – oavsett om du läser oss i papperstidningen, mobilen eller läsplattan!
Om du befinner dig på resa så är det enkelt att ta med dig eGP var du än är. Gå bara in på gp.se/egp och registrera dig så kan du hämta tidningen till din dator, surfplatta eller smartphone.
Hoppas att du kommer att trivas tillsammans med oss i sommar!

Kommentarer om “Het nyhetssommar tillsammans med GP

  1. Mycket händer i sommar, men det lilla ”grävande” ni utför verkar ta långledigt. Synd att det var OTW och inte GP som skall säljas, men förhoppningsvis leder det till att Stampens minskade inblandning med Göteborgs politiker inte längre skall hindra GP från att tala klarspråk när det gäller Västlänken.

Kommenteringen är stängd.