Tack alla som gör våra #Pratbarer möjliga

PratBar

Foto: Jonas Lindstedt

Klockan 13 på torsdagen samlades hundratals göteborgare i Nordstan för att vara med på GP:s #Pratbar om vården. Debatten är en del av GP:s satsning Den sjuka vården som våra läsare har visat stort engagemang för. De som var på plats eller såg någon av våra sändningar på GP.se eller Facebook fick följa en het diskussion mellan politiker, patienter och sjukhuspersonal. Många som var där ville också ställa frågor – framför allt till politikerna – om varför vårdens problem är så svåra att göra något åt.

Jag är otroligt stolt över att vi på GP arrangerar den här och andra debatter för det är faktiskt ingen annan som gör något liknande i Västsverige. För mig som ansvarig utgivare är det viktigt att GP är med och bidrar till den lokala debatten och hjälper göteborgare att hitta naturliga träffpunkter med våra lokala och regionala politiker.
Vad man som utomstående kanske inte heller tänker på är hur resurskrävande en direktsändning faktiskt är. Förutom vår eminenta moderator Cecilia Vaccari som syns både på scenen och i sändningen så är ett stort antal andra GP-medarbetare involverade. Vår praktikant Oliver Lindkvist skötte en av kamerorna, GP-tv:s Christian Hastings bestämde vad som skulle synas i bild, online-nyhetschefen och projektledaren Louise Lindell guidade och stöttade moderatorn via en länk, reportern Filip Kruse hade kontakt med publiken så att de kunde ställa frågor, projektledaren och ansvarig redaktör för artikelserien Den sjuka vården Snezana Bozinovska höll koll på kommentarer i vår livesändning och hemma på redaktionen såg Marina Ferhatovic till att rubriker blev uppdaterade på vår sajt. Under debatten delade också jag själv, redaktionschefen Ninni Jonzon, tf nyhetschef Kari Hokkanen och chefen för samhällsredaktionen Anders Håkansson ut en bilaga där vi samlat mycket av den journalistik som vi gjort under vinjetten Den sjuka vården. På plats bevakade reportrarna Evalis Björk och Arne Larsson samt fotograf Jonas Lindstedt debatten vilket resulterade i den här nyhetstexten och den här analysen. Så bara under själva debatten arbetade 13 personer från redaktionen med att få allt att funka. Sedan har många fler från både redaktionen och andra avdelningar på GP slitit hårt inför #Pratbaren med att leta lämpliga lokaler, bygga och transportera delar av scenen testa ljud, ringa in gäster med mera.

Så tack till alla på GP som var involverade i gårdagens #Pratbar och tack alla läsare som sporrar oss och gör det möjligt för oss att  arrangera #Pratbarer om aktuella lokala ämnen. Hoppas vi ses nästa gång det är dags för debatt.

Christofer Ahlqvist
tf chefredaktör och ansvarig utgivare